Recreatie, toerisme en cultuur

 • Beuningen Buitengewoon

  Met deze slogan en beeldmerk laat Beuningen de komende jaren zien wat onze gemeente te bieden heeft aan bezoekers, inwoners, ondernemers en bedrijven. De campagne werd afgetrapt met een promotiefilm.

 • Doorkomst Nijmeegse 4Daagse

  Op woensdag 17 juli is het weer één groot feest in de gemeente Beuningen. We verwelkomen dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse 4Daagse, jong en oud. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel vrijwilligers maken we van de doorkomst een onvergetelijke dag!

 • Evenementen

  Wilt u weten welke evenementen er plaatsvinden in de gemeente Beuningen? Bekijk in deze evenementenkalender activiteiten in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. Uw evenement op deze pagina? Stuur dan een e-mail naar webredactie@beuningen.nl met daarin alle relevante informatie.

 • Fietsen en wandelen in Beuningen

  Spring op de fiets of trek wandelschoenen aan en ontdek de bijzondere natuur in de gemeente Beuningen en het Rijk van Nijmegen. Op deze pagina's vindt u de mooiste routes uit de regio.

 • Informatie voor ondernemers

  Er zijn veel kansen om dagrecreanten en toeristen te verleiden tot een uitstap of verblijf in de gemeente Beuningen. Lees meer over de mogelijkheden voor initiatiefnemers, ondernemers en organisaties in de Beleidsvisie 2020 Recreatie & Toerisme en het Omgevingsprogramma Recreatie & Toerisme.

 • Koopzondagen

  In de gemeente Beuningen mogen winkels elke zondag geopend zijn, met uitzondering van een aantal feestdagen. Dit zijn nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.

 • Nieuwe kadernota Kunst, cultuur en erfgoed gemeente Beuningen

  De gemeente Beuningen heeft een rijk aanbod van kunst, cultuur en erfgoed. Denk aan kunstwerken in de openbare ruimte, Romeins erfgoed, het muziekonderwijs bij de basisscholen en de muziekverenigingen, de bibliotheek en tentoonstellingen van de Nieuwe Gang. De vorige nota was van 2007 en daarom vonden we het tijd om deze te vernieuwen.