Fietsen en wandelen in Beuningen

Spring op de fiets of trek wandelschoenen aan en ontdek de bijzondere natuur in de gemeente Beuningen en het Rijk van Nijmegen. Op deze pagina's vindt u de mooiste routes uit de regio.

Klompenpaden

De vier kerkdorpen van de gemeente Beuningen nodigen echt uit tot wandelen. Het 15 km lange Klompenpad “Het Doddendaelpad” voert u door het prachtige buitengebied, de uiterwaarden en langs de Waal. De inmiddels vele tienduizenden wandelaars van dit onverharde pad zijn steeds verbaasd over de grote variatie en de prachtige en veelzijdige, ongerepte natuur van dit Beuningse buitengebied. Daarnaast is er ook nog een Klompenpad te vinden in Winssen: het Ambts- en Rijkspad. 

Klompenpaden bekijken

Beuningse ommetjes

De Beuningse ommetjes, varierend van 2 tot 5 km, houden zich aan de verharde en halfverharde wegen. Ze  brengen u in en rond de dorpen zelf. Want daar is van alles te zien: van landelijke wegen met oude boerderijen tot grootse villa’s en herenhuizen. Beuningen heeft een rijke geschiedenis tot voor de Romeinse tijd, waar we u graag over willen vertellen. Er is echter ook het nodige te zien op het gebied van architectuur. Soms is die heel modern, soms met creatieve verwijzingen naar de verschillende oude Romeinse villa’s en hun bijgebouwen, die in de gemeente Beuningen stonden.

Op pad met een gids

Geen zin om alleen te wandelen? Op aanvraag kunt u een Beunings Ommetje wandelen onder begeleiding van een gids. De gids geeft de route aan en vertelt onderweg over bijzonderheden. Meedoen is gratis. Kijk voor meer informatie en data en tijden op de website van Beuningse Ommetjes. 

Beuningse Ommetjes bekijken

Wandeltochten

Twee keer per jaar organiseert de Stichting Wandelen in Beuningen een wandeltocht: Beleef Beuningen Buiten in het voorjaar en Actief Ontmoeten in het najaar. Kom wandelen in Beuningen en beleef de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de boeiende cultuur van de vier kerkdorpen van  Beuningen: Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen!

Fietsroutes

Kijk op op de website van Visit Nijmegen voor mooie fietsroutes in het Rijk van Nijmegen. Fietroutes in de gemeente Beuningen en omgeving vindt u ook op:

Fiets- en voetveer

In de lente en zomer vaart het fiets- en voetveer ‘H4 de Weerder’ tussen Beuningen en Slijk-Ewijk (gemeente Overbetuwe). Bekijk het vaarschema en de tarieven op de website van de uiterwaarde.

Het Rijk van Nijmegen

Op zoek naar leuke tips in de gemeente Beuningen en de regio? Kijk dan op de website www.visitnijmegen.com. In het Rijk van Nijmegen ervaart u de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek u instant ontspanning. Richting het westen proeft u hoe vruchtbaar de Betuwe is en droomt u weg in het romantische Land van Maas en Waal. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland. Vanaf de Waalkade loopt u - via wandelbrug de Ooypoort - zo de natuur in en strandjes op. Of steek met één van de drie stadsbruggen de Waal over naar het indrukwekkende Rivierpark.