Kleine (ver)bouwplannen

Check of u een vergunning nodig heeft

Vergunningcheck doen

Deze check is gratis. 

Vraag over uw kleine (ver)bouwplannen

Heeft u een vraag over uw (ver)bouwplannen? Heeft u en vraag over het aanvragen van een vergunning of het doen van een melding? Heeft u hulp nodig bij het gebruiken van het Omgevingsloket? Dan kunt u dit bespreken met een medewerker van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen bij het Servicepunt.

Dit punt is dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend. U kunt zowel fysiek als online terecht. Een afspraak duurt 20 minuten en is kosteloos. 

  • Voor het maken van een afspraak belt u naar telefoonnummer: 024 75 17 700

Vooroverleg 

Heeft u duidelijke plannen maar twijfelt u of heeft u vragen of u wel een vergunning kan krijgen? Dan is het misschien verstandig om eerst uw (ver)bouwplannen te laten toetsen op haalbaarheid. Dit vooroverleg is een service om de haalbaarheid van uw plannen te bepalen. Let op, hier zijn wel kosten aan verbonden. De kosten leest u in onze legesverordening.

Het verzoek om een vooroverleg in te dienen doet u via het Omgevingsloket.

  1. Ga naar de website van het Omgevingsloket en kies hier 'Start aanvraag'. 
  2. Beantwoord alle vragen en voeg alle gevraagde gegevens toe bij uw aanvraag. 
  3. Kies bij stap 7 'Verzoek indienen' voor de optie 'Conceptverzoek'.

Omgevingsvergunning direct aanvragen bij het Omgevingsloket

Weet u al zeker dat een vergunning nodig is? Bent u er ook zeker van dat u de vergunning krijgt voor uw plan? Dien dan direct een aanvraag in.

Vergunning aanvragen

Kosten

Aan een aanvraag voor een vergunning of een vooroverleg zijn kosten verbonden (leges). De hoogte hiervan is afhankelijk van uw plan. Voor een inschatting van deze kosten bekijkt u onze legesverordening.