Bouwen en verbouwen

Als u iets wilt veranderen in uw leefomgeving komt er veel op u af. Bijvoorbeeld als u gaat bouwen of verbouwen. Misschien heeft u een vergunning nodig of moet u een melding doen. Hier leest u hoe u zich goed kunt voorbereiden en wat u moet doen (ook in het kader van de nieuwe Omgevingswet). Het is altijd belangrijk om uw omgeving te vertellen over uw plannen en bijvoorbeeld uw buren te betrekken bij uw plannen. In sommige gevallen is dat ook verplicht.

Heeft u de vergunningcheck gedaan? En de regels en maatregelen bekeken? Maar heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Zij helpen u graag verder. Ook voor ons is werken met de nieuwe Omgevingswet nieuw. Mist u informatie op deze website? Laat het aan ons weten. Bel naar 14 024 of stuur een mail naar gemeente@beuningen.nl met het onderwerp 'Omgevingswet'.

Wat betekent de Omgevingswet voor mij?

U krijgt met de Omgevingswet te maken als u iets wilt veranderen in uw leefomgeving vanaf 1 januari 2024. Bijvoorbeeld als u plannen heeft om uw huis te verbouwen, een evenement wilt organiseren of als u als ondernemer een loods wilt laten plaatsen naast uw bedrijfspand. U bent dan initiatiefnemer en moet uitzoeken of u een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. Dat kan in het nieuwe Omgevingsloket. U kunt ook met de Omgevingswet te maken krijgen, als iemand anders iets wil veranderen in uw leefomgeving. Bijvoorbeeld als uw buren een garage willen neerzetten of als een bedrijf in de buurt het kantoor wil vergroten. U bent dan belanghebbende. Heeft u plannen die niet (geheel) passen binnen de regels? Dan kunt u straks een principeverzoek indienen.