Tentoonstelling Ad Merx

Zet dit in mijn agenda

Van zondag 27 oktober tot en met zondag 17 november toont Ad Merx aquarellen, tekeningen, olieverfschilderijen en objecten in zijn tentoonstellingsruimte en zijn atelier in Weurt. De werken zijn te koop en voor de koper wacht een flinke verrassing.

Van
zondag 27 oktober, 2019 om 08:00
Tot
zondag 17 november, 2019 om 23:00
Locatie
Buitenhof, Jonkerstraat 1, 6551 DC Weurt.

Ad Merx is geïnspireerd door zijn schilderijen, die hij in Nederlands en Frankrijk heeft geschilderd, om labyrinten te maken. De serie aquarellen van bloemen en vruchten uit de directe omgeving groeide langzaam maar zeker. Deze zijn op de tentoonstelling te zien. De uitdrukking “het enige dat u weggooit is de verpakking” bevalt Ad Merx niet. Verpakking kun je een tweede leven geven door er anders naar te kijken of er iets aan toe te voegen. Alle kunstwerken hebben een ding gemeen. Ze zijn ontstaan door te kijken naar de directe omgeving. Alles bij elkaar zorgt voor een unieke tentoonstelling.

Waar en wanneer?

De tentoonstelling is op Buitenhof, Jonkerstraat 1, 6551 DC Weurt. Zondag 27 oktober van 15.00 tot 17.00 uur is de openingsmiddag. Daarna van 13.00 tot 17.00 uur op de weekenden van 2 en 3 november, 9 en 10 november en 16 en 17 november. Je kan ook zelf een afspraak bij hem maken. Dat kan op 024 6777752. 

Over Ad Merx

Ad Merx is geen onbekende bij kunstenaars. Hij heeft veel dingen gemaakt. Tekeningen, schilderijen, aquarellen, beelden in hout, steen en brons, penningen en objecten van verschillende materialen. In de openbare ruimte zijn werken van hem te vinden. Hij heeft enorm veel werken gemaakt in opdracht als portretschilder. Hij maakte ook veel zelfportretten en portretten van zijn vrouw Marion, kinderen en kleinkinderen.