Fietsen en wandelen in Beuningen

Spring op de fiets of trek wandelschoenen aan en ontdek de bijzondere natuur in de gemeente Beuningen en het Rijk van Nijmegen. Op deze pagina's vindt u de mooiste routes uit de regio.

Beuningse ommetjes

Zin om te wandelen? Kijk dan eens bij onze Beuningse ommetjes! U zult verbaasd zijn over wat Beuningen te bieden heeft. Via mooie en boeiende ommetjes laten we je graag kennis maken met de veelzijdigheid van de vier Beuningse kerkdorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen!

Klompenpad Het Doddendaelpad

De vier kerkdorpen van de gemeente Beuningen nodigen echt uit tot wandelen. Het 15 km lange Klompenpad “Het Doddendaelpad” voert u door het prachtige buitengebied, de uiterwaarden en langs de Waal. De inmiddels vele tienduizenden wandelaars van dit onverharde pad zijn steeds verbaasd over de grote variatie en de prachtige en veelzijdige, ongerepte natuur van dit Beuningse buitengebied.

Klompenpad bekijken

Beuningse ommetjes

De Beuningse ommetjes, varierend van 2 tot 5 km,  houden zich aan de verharde en halfverharde wegen. Ze  brengen u in en rond de dorpen zelf. Want daar is van alles te zien: van landelijke wegen met oude boerderijen tot grootse villa’s en herenhuizen. Beuningen heeft een rijke geschiedenis tot voor de Romeinse tijd, waar we u graag over willen vertellen. Er is echter ook het nodige te zien op het gebied van architectuur.  Soms is die heel modern, soms met creatieve verwijzingen naar de verschillende oude Romeinse villa’s en hun bijgebouwen, die in de gemeente Beuningen stonden. 

Op pad met een gids

Geen zin om alleen te wandelen? Elke week kunt u een Beunings Ommetje wandelen onder begeleiding van een gids. De gids geeft de route aan en vertelt onderweg over bijzonderheden. Meedoen is gratis. Kijk voor meer informatie en data en tijden op de website van Beuningse Ommetjes. 

Beuningse Ommetjes bekijken

Wandeltochten

Twee keer per jaar organiseert de Stichting Wandelen in Beuningen een wandeltocht: Beleef Beuningen Buiten in het voorjaar en Actief Ontmoeten in het najaar. Kom wandelen in Beuningen en beleef de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de boeiende cultuur van de vier kerkdorpen van  Beuningen: Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen!

Fietsroutes

Kijk op deze websites voor mooie fietsroutes

VVV Rijk van Nijmegen

Op zoek naar leuke tips? In het Rijk van Nijmegen ervaart u de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek u instant ontspanning. Richting het westen proeft u hoe vruchtbaar de Betuwe is en droomt u weg in het romantische Land van Maas en Waal. Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland. Vanaf de Waalkade loopt u - via wandelbrug de Ooypoort - zo de natuur in en strandjes op. Of steek met één van de drie stadsbruggen de Waal over naar het indrukwekkende Rivierpark.

Website VVV Rijk van Nijmegen bekijken