Samen in de buurt

Samen in de buurt

Vindt u uw buurt belangrijk? Woont u graag in een schone en nette omgeving? Ga dan samen met uw buurtgenoten aan de slag in uw wijk. Bekijk op deze pagina de initiatieven van andere inwoners of geef uw eigen (buurt)initiatief door.

Wilt u uw idee eerst nog even afstemmen idee voordat u dit doorgeeft?  Neem dan gerust contact op met de wijkcoördinatoren. U bereikt hen via telefoonnummer 14 024 en e-mailadres samenindebuurt@beuningen.nl.

Logo Samen in de buurt

Wat is samen in de buurt

Samen in de buurt is een project waarmee we initiatieven van inwoners om hun buurt te verbeteren stimuleren en waarbij we mensen op weg helpen om deze plannen ook echt te realiseren. Bijvoorbeeld als mensen meer bomen en struiken in hun straat willen. Dan gaan we met ze in gesprek. Als het plan gerealiseerd kan bespreken we in een vervolggesprek wie wat gaat doen/ onderhouden. Het is een wisselwerking. We vragen ook iets van de initiatiefnemers. Bijvoorbeeld het onderhoud.

Wat u zelf in uw wijk kunt doen

Inwoners en gemeente werken al op veel gebieden samen. Zo kunt u bijvoorbeeld openbaar groen adopteren of helpen uw wijk schoner en veiliger te maken. Hieronder leest u daar meer over.

 • Melding omgeving doorgeven

  Ligt er een stoeptegel los? Is het riool verstopt? Of is er een lantaarnpaal stuk? Geef uw meldingen in de openbare ruimte aan ons door.

 • Openbaar groen adopteren

  U kunt, met uw buren of alleen, een stuk openbaar groen adopteren en onderhouden.

 • Steenbreek

  Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hoosbuien en tropische temperaturen. Plant daarom meer groen in uw tuin.

 • Veiligheid

  Wilt u de veiligheid in uw buurt verbeteren? Dat kunt u samen met uw buren doen.

 • Wijkcoördinator

  Een wijkcoördinator is het aanspreekpunt voor inwoners van een wijk.

 • Zwerfafval

  Een aantal kinderen en volwassenen ruimen zwerfafval op in de buurt.