Ondersteuningsverklaring

Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. Voor de verkiezing voor het Europees Parlement kunt u van dinsdag 9 tot en met vrijdag 26 april 2024 een ondersteuningsverklaring invullen in het gemeentehuis.

Maak hiervoor vanaf dinsdag 9 april een afspraak. U kunt ook zonder afspraak tijdens openingstijden langskomen bij het gemeentehuis, het kan zijn dat u dan even moet wachten. Op vrijdag 26 april is het gemeentehuis extra geopend tot 17.00 uur voor het afleggen van ondersteuningsverklaringen.

Meenemen

  • Een geldig legitimatiebewijs;
  • Een ingevulde ondersteuningsverklaring. Download hiervoor Formulier ondersteuningsverklaring model H4 (pdf, 122 kB) of vraag het formulier op bij de politieke partij die u wilt ondersteunen. Deze verklaring wordt in principe door de de politieke partij ingevuld en aan gegeven. U ondertekent de verklaring in het gemeentehuis aan de balie. 

Bijzonderheden

  • Iedereen die in Nederland als kiezer is geregistreerd kan een ondersteuningsverklaring afleggen. Ook personen die op een lijst als kandidaat staan, mogen zo'n verklaring tekenen.
  • Het is niet toegestaan meer dan één ondersteuningsverklaring per persoon te tekenen.
  • Een ondersteuningsverklaring kan niet worden ingetrokken.

Meer informatie