Verkiezing Europees Parlement 2024

Van 6 tot en met 9 juni 2024 kiezen de inwoners van de 27 lidstaten van de Europese Unie de leden van het Europees Parlement. In Nederland gaan wij op donderdag 6 juni naar de stembus.

 • Formulieren voor politieke partijen

  Politieke partijen die mee willen doen aan de Europees Parlementsverkiezing, leveren op de dag van kandidaatstelling op dinsdag 23 april 2024 hun kandidatenlijst in bij de Kiesraad (centraal stembureau) in Den Haag.

 • Helpen bij de verkiezingen

  Lijkt u het leuk om mee te helpen bij de verkiezing van het Europees Parlement op donderdag 6 juni? Dat kan als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter, stembureaulid, teller of als reserve voor een van de functies.

 • Ondersteuningsverklaring

  Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. Voor de verkiezing voor het Europees Parlement kunt u van dinsdag 9 tot en met vrijdag 26 april 2024 een ondersteuningsverklaring invullen in het gemeentehuis.

 • Stembureaus

  Op donderdag 6 juni brengt u tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uit bij een van de vijftien stembureaus in de gemeente.

 • Stemmen vanuit het buitenland

  Bent u tijdens de Europees Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente? Stem dan via een volmacht of per brief.

 • Verkiezingsposters partijen

  Politieke partijen die meedoen met de verkiezing voor het Europees Parlement op 6 juni konden tot 19 april 19.00 uur hun verkiezingsposters digitaal bij de gemeente aanleveren.