Hulp aan vluchtelingen

Over ondersteunen als vrijwilliger, spullen of geld doneren. En gratis taallessen voor vluchtelingen.

U kunt op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld door het doneren van geld, het doen van vrijwilligerswerk of het bieden van onderdak.

Spullen

Wilt u spullen doneren? We willen u vragen niet zomaar spullen af te geven bij de crisisnoodopvanglocatie De Tinnegieter. Zodra we weten wat er nodig is, doen we een oproep voor bepaalde spullen. Houd daarvoor de Facebookpagina van Buurthulp Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt in de gaten.
We werken ook samen met partners op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan Het Goed en de Kledingbank. Op dit moment is er daar voldoende voorraad. Als dat verandert, geven we dat aan.

Vrijwilligers

Stichting Perspectief verzorgt de coördinatie vrijwilligers voor de noodopvang via Helpende Handen. Kijk voor alle informatie en om u aan te melden als vrijwilliger op de website van Gelderse Handen

Gratis taallessen 

Van Kraaij Educatie organiseert samen met Maurits Klaver van “Stichting Samen voor Oekraïne” gratis taallessen Nederlands en Engels voor volwassenen uit Oekraïne. De taallessen zijn in De Bogerd, Van Heemstraweg 53 in Druten. Heb je interesse? Vul het contactformulier in op de website of bel naar 0487-745003. De organisatie neemt contact met je op zodra er voldoende deelnemers zijn.

Meer informatie

  • Op www.nederlandvoorvluchtelingen.nl staat een overzicht van wat u kunt doen voor vluchtelingen uit Oekraïne.
  • Op www.vluchtelingenwerk.nl leest wat u kunt doen om te helpen, bij welke organisatie u terecht kunt en wat de actuele situatie is.
  • RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. In verschillende talen beschikbaar: NED/ENG/RUS/UKR
  • Hulp voor dieren uit OekraïneDieren zijn niet welkom in de meeste opvanglocaties. U kunt hulp bieden voor dieren uit Oekraine. Denk aan diervoer, mandjes, vaccinaties of het opnemen van vluchtelingen mét dieren in uw huis.
  • Via www.giro555.nl kunt u geld doneren.

Vragen en antwoorden

Hulp

Ik ben ondernemer en wil iets doen voor de opvanglocaties (spullen, eten, drinken, kleding). Waar kan ik me melden? 

Wat fijn dat u wilt helpen. U kunt hiervoor een mailtje sturen naar oekraine@beuningen.nl 

Ik ben inwoner en wil iets doen voor de opvanglocaties (spullen, eten, drinken kleding). Waar kan ik me melden? 

Wat fijn dat u wilt helpen. Op de Facebookpagina Buurthulp Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt leest u welke spullen we nodig hebben. 

Hoe kan ik helpen als vrijwilliger? 

Wat fijn dat u wilt helpen. Stichting Perspectief verzorgt de coördinatie vrijwilligers voor de noodopvang via Helpende Handen. Kijk voor alle informatie en om u aan te melden als vrijwilliger op de website van Gelderse Handen