Peuteropvang en VVE in de gemeente Beuningen

In gemeente Beuningen mogen alle peuters vanaf 2 jaar twee keer per week een ochtend of een middag naar de peuteropvang. Samen spelen, leren en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. De peuteropvang is hiervoor de juiste plek. Er werken goed opgeleide medewerkers die de ontwikkeling van uw kind stimuleren. Op het gebied van taal, rekenen en bewegen. En kinderen leren samen spelen, delen en met elkaar omgaan. Zo kan ook uw peuter straks goed voorbereid naar de basisschool gaan.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw peuter? Kijk op de website van KION voor een locatie peuteropvang bij u in de buurt.

Voorschoolse educatie

U bezoekt het consultatiebureau van de GGD in Beuningen als uw kind 2 jaar is. Tijdens dit bezoek, of in overleg met het O-team, wordt gekeken of uw kind extra ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling nodig heeft. Sommige kinderen ontwikkelen zich iets langzamer dan andere kinderen. Als u thuis een andere taal spreekt, dan kan het goed zijn als uw kind extra hulp krijgt. Het is dan mogelijk voor uw kind om gebruik te maken van Voorschoolse Educatie. De medewerker van het consultatiebureau geeft u hiervoor dan een verklaring mee. Hiermee kunt u de Voorschoolse Educatie voor uw kind regelen bij de opvangorganisatie die dit aanbiedt.

  • Peuters die VVE volgen, doen dit bij de peuteropvang. Uw kind komt dus niet in een aparte groep. Uw kind speelt samen met alle andere kinderen in de groep. Dus ook met de kinderen die geen VVE volgen.
  • Heeft u voor uw kind een VVE-verklaring en komt u niet in aanmerking voor de Kinderopvangtoeslag? Dan betaalt u voor de eerste 8 uur een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De (maximaal) tweede 8 uur betaalt de gemeente.
  • Heeft u voor uw kind een VVE-verklaring en komt u in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag? Dan betaalt u zelf de eerste 8 uur. Hiervan kunt u een deel terugkrijgen. U moet dan kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De (maximaal) tweede 8 uur betaalt de gemeente. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Dan geldt de voorwaarde dat u de peuteropvang regelt bij KION.