Leen een duofiets

Kent u iemand waarbij lopen of fietsen (tijdelijk) wat moeilijk gaat? En wilt u er samen op uit? Leen dan een elektrische duofiets en ontdek samen de omgeving.

Met mooi weer heerlijk op pad en genieten van de natuur! Een duofiets is een driewielfiets voor twee personen. Hierbij zit u naast elkaar, waarbij één persoon de fiets bestuurt. Ook met een beperking is het goed om te blijven bewegen. Fietsen is gezond en een gemakkelijke manier om te bewegen. Het stimuleert de activiteit van de hersenen en samen fietsen met familie en vrienden is ook nog eens goed voor de sociale contacten. 

Kosten

Het lenen van de duofiets is gratis. U betaalt alleen een borg van € 50,00 Dit bedrag krijgt u weer terug wanneer u de fiets, accu-oplader en het kettingslot schoon en onbeschadigd inlevert.

Duofiets lenen?

Wilt u de duofiets lenen? Dit kan maximaal drie dagen achter elkaar. Bel naar de gemeente via telefoonnummer 14 024. U haalt de duofiets daarna op bij de gemeentewerf. De gemeentewerf is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Wilt u de duofiets in het weekend gebruiken? Haal deze dan vrijdag op.

Meenemen

Neemt u bij het ophalen van de duofiets het volgende mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs;
  • De borg van € 50,00

Bijzonderheden

  • De duofiets is elektrisch, u krijgt de accu-oplader mee om te fiets tussendoor op te laden.
  • Bij het ophalen krijgt u een kaart met een mooie fietsroute door Beuningen en Ewijk. 
  • Parkeert u de duofiets? Zet deze dan altijd op slot met het bijgeleverde kettingslot.