Hoge Woerd in Ewijk

Om in de woonbehoefte in Ewijk en Beuningen te voorzien wordt het (voormalig) agrarisch gebied aan de zuidzijde van Ewijk - tussen de Koningstraat en zonnepark Lage Woerd - ontwikkeld tot een nieuw woongebied: 'Hoge Woerd'.

Over Hoge Woerd

Het gebied waar Ewijk nu ligt wordt al circa 4.000 jaar bewoond. Ten zuiden van de kern van Ewijk liggen de historische linten. Een aantrekkelijke, overwegend agrarische zone van lintbebouwing en erven, afgewisseld met zichten op het landschap. Hier wordt nu met de Hoge Woerd een nieuw lint met erven aan toegevoegd.

Voor de ontwikkeling van dit gebied is in 2021 een stedenbouwkundig plan opgesteld door LOS stadomland. Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur zijn de archeologische vindplaatsen in dit gebied. Deze blijven onbebouwd of worden opgegraven, en worden in het landschap herkenbaar gemaakt. Langs deze plaatsen vormt zich een nieuw lint met erven, vanaf de Steeg tot de Goudwerf.

Langs of aan dit nieuwe lint worden ongeveer 150 woningen gerealiseerd, in verschillende erven en clusters. Bestaande watergangen krijgen meer ruimte. Vista's en doorzichten op het landschap bevorderen het landelijke karakter van Hoge Woerd.

Status project

 1. Afgerond: Start woningbouwproject

  Start planontwikkeling voor Hoge Woerd in Ewijk.

 2. Afgerond: Exploitatieplan

  Op 21 december 2021 stelde de gemeenteraad het exploitatieplan vast.

 3. Momenteel bezig: Aanbesteding

  De aanbesteding is gestart in januari 2024.

 4. Nog te doen: Start bouw

  De verwachting is dat de woningbouw start in 2025.

 5. Nog te doen: Inrichting openbare ruimte

  De gemeente zorgt in het openbaar gebied voor voorzieningen. Denk daarbij een aan ontsluitingsweg, aansluiting op het riool, groen en openbare parkeerplaatsen.

Locatie

Op deze plek staat een kaart van een externe website. Mogelijk plaatst deze website cookies. Door op de knop te klikken accepteer je deze cookies en wordt de kaart getoond.