Den Elt

Op Den Elt in Ewijk, dichtbij de Hoogstraat en het Ireneplantsoen gaan KlokGroep en MorgenWonen bouwen. Deze twee ontwikkelaars kochten de grond van de gemeente om hier een nieuw stukje Ewijk te ontwikkelen. Op deze pagina leest u meer over de nieuwbouwplannen op Den Elt.

Hoe komt Den Elt eruit te zien? En kan ik er wonen? 

Ontwikkelaars KlokGroep en MorgenWonen gaan het gebied ontwikkelen en huizen bouwen. U kunt bij hen terecht voor meer informatie. 

  • Kijk voor meer informatie op de website van Klokgroep om te kijken hoe de wijk eruit komt te zien en het aanbod.  
  • MorgenWonen gaat 20 rijtjeswoningen bouwen. Ze gebruiken hiervoor een snelle bouwmethode, met kan- en klare bouwelementen. Meer informatie over dit bouwsysteem is te vinden op www.morgenwonen.nl 

Werkzaamheden

MorgenWonen gaat vanaf maandag 2 november starten met de bouw van 20 rijtjeswoningen. Hieronder leest u meer over de werkzaamheden. 

MorgenWonen werkt tussen 7.00 en 17.00 uur. 

Hieronder vindt u een planning: 
Week 45:                        boorwerkzaamheden
Week 46:                        graafwerkzaamheden 
Week 47 t/m 48               fundatiewerkzaamheden 
Week 49 t/m 02 (2021)    montage prefab casco’s
Week 03 t/m 08 (2021)    afbouwwerkzaamheden
Week 09 t/m 12 (2021)    aanleg tuinen/straatwerk en oplevering wonen. 

In week 52 en 53 liggen de werkzaamheden vanwege de kerstperiode stil. 

Wat betekent dit?

U kunt overlast hebben van de werkzaamheden van MorgenWonen. Met name in week 49 t/m 02 (2021) is er meer overlast omdat ze dan de huizen monteren. Er is dan wat meer vrachtverkeer in de straat. De leveranciers en chauffeurs kregen een instructie om op te letten op de (verkeers)veiligheid binnen de wijk. 

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u terecht bij de uitvoerder R. Seppenwoolde. U kunt zich daarvoor melden bij de bouwkeet. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 9.30 uur.