Elektrisch rijden

De gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat haar kernen schoon, aantrekkelijk en bereikbaar zijn. Daarom stimuleert zij het gebruik van elektrisch vervoer met oplaadpunten.

Oplaadpunten

U vindt in de gemeente 32 openbare oplaadplekken. Langs de snelwegen in de omgeving (A15, A50, A73) staan ook al veel snellaadstations klaar voor gebruik. Bekijk een actueel overzicht van alle oplaadpunten  en een overzicht van de oplaadpalen in de gemeente (pdf, 448 kb)

Eigen oplaadpunt

Heeft u geen eigen oprit en wilt u een oplaadpunt aanvragen bij uw woning? Houd er dan rekening mee dat de gemeente hierin op dit moment niet voorziet. Dit om teveel (tijdelijke) oplaadpunten in woonwijken te voorkomen. Er is sinds begin 2018 een netwerk met 30 openbare laadpunten in de gemeente beschikbaar. Ook wordt het accubereik van elektrische auto’s steeds groter en komen er steeds meer (super)snellaadstations bij commerciële aanbieders of tankstations.

Bijzonderheden

  • U activeert de oplaadpalen met verschillende laadpassen.
  • Maakt u gebruik van een openbaar oplaadpunt en is uw voertuig opgeladen? Maak de parkeerplaats dan zo snel mogelijk weer vrij voor andere mensen die willen opladen.
  • Voorlopig plaatsen we geen nieuwe openbare oplaadpunten. We wachten de ontwikkelingen in het elektrisch vervoer even af.

Meer informatie