Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor online een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen bij de gemeente.

Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Dan kan dat vanaf de eerste werkdag na uw examen. Let op! Uw pasfoto mag op het moment van de aanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Afspraak maken rijbewijs aanvragen  

Rijbewijs online verlengen

U kunt via de website van de RDW online uw rijbewijs verlengen. U krijgt twee werkdagen na de aanvraag een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. U kunt het rijbewijs dan op afspraak zelf ophalen in het gemeentehuis. 

Rijbewijs online verlengen bij de RDW

Voordat u uw rijbewijs online kunt verlengen, laat u een digitale pasfoto maken bij een RDW-erkende fotograaf of fotocabine. In de gemeente Beuningen kunt u terecht bij:

 • De fotocabine in het gemeentehuis
 • Primera, Thorbeckeplein 13 in Beuningen
 • Fotostudio 22, Julianaplein 162 in Beuningen
 • Bruna Wito, Julianaplein 28-30 in Beuningen

Kosten

 • Een rijbewijs kost € 51,11

Spoedaanvraag

Heeft u het rijbewijs met spoed nodig? Doe dan vóór 14.00 uur een spoedaanvraag. U betaalt hiervoor altijd € 39,65 extra. Het rijbewijs kunt u de volgende werkdag ophalen. Een spoedaanvraag kunt u alleen op het gemeentehuis doen en niet via een digitale aanvraag om uw rijbewijs te verlengen.

Meenemen

 • U vraagt een rijbewijs altijd persoonlijk aan.
 • Een goedgelijkende kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen. De pasfoto mag op het moment van de aanvraag niet ouder zijn dan 6 maanden.
 • Uw geldig identiteitsbewijs (paspoort of Identiteitskaart).
 • Uw huidige rijbewijs.

Ophalen

 • U haalt u rijbewijs persoonlijk op. Hiervoor maakt u een afspraak.
 • Bij het ophalen van uw nieuwe rijbewijs brengt u uw oude rijbewijs mee. Dit moet u namelijk inleveren.

Afspraak maken rijbewijs ophalen

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of is deze gestolen, vermist of verloren? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U hoeft niet naar de politie. Maak hiervoor een afspraak.

Eigen verklaring/Gezondheidsverklaring

Bent u 75 jaar of ouder? Of heeft u  een rijbewijs met categorie C,C1, D, D1 en/of E? Dan moet u zich elke 5 jaar medisch laten keuren. Ook kan het zijn dat u zich om medische redenen moet laten keuren voor het rijbewijs. De geneeskundige verklaring die u nodig heeft voor de keuring, ook wel de eigen verklaring/gezondheidsverklaring genoemd. Met deze verklaring geeft u informatie over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hiermee beoordeelt het CBR of u rijgeschikt bent en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is. 

Waar kan ik een gezondheidsverklaring kopen?

U kunt op verschillende manieren een gezondheidsverklaring regelen:

 • bij mijn CBR voor het online kopen en invullen van een gezondheidsverklaring. Inloggen op Mijn CBR gaat via DigiD met sms-controle en betalen gaat via iDeal. Tip: digitaal indienen versnelt het proces.
 • de CBR webshop voor een papieren gezondheidsverklaring. Dit kost € 10,00 extra. De verklaring is zonder DigiD te bestellen. U kunt de status van uw aanvraag niet volgen en versturen per post duurt langer. Betalen gaat via iDeal.
 • het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk voor een papieren gezondheidsverklaring. Betalen is alleen mogelijk met pin.

Is er extra informatie nodig is om de medische geschiktheid te beoordelen (bijvoorbeeld van een medisch specialist of rijtest door het CBR)? Dan loopt u het risico dat u het rijbewijs niet op tijd kan laten verlengen. Het is daarom belangrijk om op tijd te beginnen.

Meer informatie