Heksenzoektocht

Zet dit in mijn agenda

Een heks leert u welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. En we gaan heksensoep koken in een zwarte heksenketel bij een houtvuurtje.

Datum
woensdag 03 mei, 2023 van 15:00 tot 17:00
Locatie
Het Dijkmagazijn
Het Dijkmagazijn organiseert woensdag 3 mei een heksenzoektocht voor kinderen tot en met 7 jaar in het Weurtsche Straatje. Wie durft er van de kikkersoep te proeven?
 
Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is maar ook wat u kunt gebruiken. Een heks leert u welke planten u kunt eten, zodat u de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als we gezellig om het kampvuurtje bij de pan soep zitten. En dan zijn er nog een paar anderen die heksenspelletjes spelen en u helpen om uw eigen toverstokje te maken. Ieder kind gaat naar huis met droomzalf, waardoor u rondvliegt in uw eigen dromen. Breng uw (groot-)ouders mee, want het heksenpad is een route die u zelfstandig loopt. 
 

Meer informatie

  • Wanneer: woensdag 3 mei van 15.00-17.00 uur (inloop tot 15.30 uur).
  • Startplaats: hoek Dijk-Distelakkerstraat Weurt
  • Parkeren: Distelakkerstraat, bocht bij dijk vrijhouden!
  • Voor: kinderen tot en met 7 jaar
  • Kosten: € 2,50 per kind. Gratis via Kindpakket. Begeleiding door (groot)-ouders/opvoeder is verplicht en zij mogen gratis meedoen.
  • Aanmelden is verplicht.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging. Bij slecht weer of andere beperkingen beslissen we op de dag zelf of de activiteit door kan gaan en krijgt u voor 10.00 uur bericht.