Een woning huren in de gemeente Beuningen

In de gemeente zijn drie woningcorporaties die huizen verhuren aan particulieren.

Vanaf 1 januari 2020 geldt er een nieuwe Huisvestingsverordening in de gemeente Beuningen. De woningcorporaties in Beuningen verhuren hun sociale huurwoningen via de regels die zijn vastgelegd voor de woonruimteverdeling in die Huisvestingsverordening. Alle gemeenten uit de regio Arnhem Nijmegen hebben een eigen huisvestingsverordening, maar onderling hebben ze afgesproken dat overal dezelfde regels worden toegepast. 

Toewijzingsregels blijven hetzelfde

De corporaties en gemeenten hebben afgesproken dat de regels voor het verhuren gelijk blijven. Huurders, corporaties en gemeenten waren er tevreden over. 

Woningtoewijzing via Entree

De woningcorporaties in de regio werken samen in Entree. Op de website www.entree.nu presenteren de samenwerkende corporaties de vrijkomende woningen. Iedere woningzoekende kan zich inschrijven bij Entree via www.entree.nu of via de website van de woningcorporatie. Deze woningen worden verdeeld via de regels van de gemeentelijke Huisvestingsverordening. Voor een woning van een particuliere verhuurder gelden geen gemeentelijke regels.
In de gemeente Beuningen zijn de volgende woningcorporaties actief:
-    Woonwaarts (voorheen Standvast Wonen)
-    Mooiland
-    Woonzorg Nederland (alleen seniorenwoningen)

Reageer altijd op een uitnodiging voor bezichtiging van een woning

Wat belangrijk voor u om te weten is, dat uw inschrijving tijdelijk kan worden geblokkeerd. Dit is nieuw in de verordening. De Entree corporaties willen de woningen die vrijkomen graag aanbieden aan woningzoekenden die echt geïnteresseerd zijn. Het is daarom van belang dat u altijd reageert op uitnodigingen voor bezichtiging van een woning. Anders kan het zijn dat u 2 maanden niet meer kunt reageren op woningen. 

Samenwerkende gemeenten

Alle gemeenten uit de regio Arnhem Nijmegen werken samen op dit gebied. Het gaat om: Arnhem, Beuningen, Berg en Dal, Druten, Duiven, Doesburg, Heumen, Lingewaard, Montferland, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Meldpunt Wet goed verhuurderschap

Huurt u een woning in de gemeente Beuningen? Heeft u een klacht over een verhuurder of bemiddelaar/verhuurmakelaar? Dan kunt u dit bij ons melden. Een melding doen is gratis en kan anoniem.