Besparen bij laag inkomen: energiekosten

We betalen de energierekening, want de lampen moeten toch branden. We willen ons energiecontract goed geregeld hebben. Maar misschien heeft u een laag inkomen? Dit zijn kosten die dan veel effect kunnen hebben op wat u verder per maand nog te besteden heeft. Gemeente Beuningen helpt inwoners met een lager inkomen.

De prijzen van energie zijn enorm gestegen. Dat kan betekenen dat u ook de komende tijd meer moet betalen voor elektra en gas. Kijk op gezondverzekerd.nl bij Goedkope energie. Hier vindt u tips en informatie om uw energiekosten te verlagen.

Goedkopere energie

Een aantal energieleveranciers heeft een aanbod voor goedkopere energiecontracten. Overstappen biedt de volgende voordelen:

  • U betaalt nooit borg en wordt altijd direct geaccepteerd.
  • U ontvangt de goedkoopste prijs per aanbieder.
  • De eventuele overstapboete staat binnen een week op uw rekening. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.
  • U krijgt altijd groene energie.

Wel of niet overstappen

Overstappen is niet altijd nodig. Heeft u bijvoorbeeld een vast energiecontract? Dan is de kans groot dat overstappen niet voordeliger is. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn. Goedkope energie helpt u met het beste advies voor uw situatie.

Meer informatie

Ga dus naar de website van Gezond Verzekerd en kijk hoe u het beste kunt besparen op uw energiekosten. Heeft u nog vragen? Bel dan naar 085 303 5389.

Energiebespaardienst

Dit voorjaar (2023) helpen wij ruim 500 huishoudens uit onze gemeente met het verlagen van hun energiekosten. Daarvoor werken we samen met de Energiebespaardienst van Winst uit je woning. Vanaf half maart bezoeken de coaches van de Energiebespaardienst geselecteerde huishoudens met gratis kleine energiebesparende producten. Deze worden, in overleg met de inwoners, meteen gratis geïnstalleerd in huis.
Alleen inwoners die van ons een brief ontvangen kunnen een afspraak maken met de Energiebespaardienst.
Meer informatie over de Energiebespaardienst leest u bij nieuws op deze website.