Gemeente Beuningen sluit pand waar drugs is gevonden

De gemeente Beuningen heeft vandaag in Weurt een pand gesloten waar drugs is gevonden. Het bedrijfspand aan de Metaalweg gaat voor 12 maanden dicht. De politie heeft vorig jaar deze plek doorzocht naar aanleiding van een opsporingsonderzoek. Hier werden drugs gevonden en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom besloot de burgemeester om het pand tijdelijk te sluiten.

“Sluiting van een bedrijfspand is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Bergman. Het is tegelijkertijd ook een signaal dat we een opslagplek voor dit soort middelen niet in onze gemeente willen hebben. Door zo’n pand voor langere tijd te sluiten willen we ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt.”

Drugspand gesloten

De politie heeft ramen en deuren afgesloten en het pand verzegeld. Niemand mag het pand meer in. Het verbreken van de zegel is strafbaar.

Tijd tussen inval en sluiten

De drugs zijn in oktober vorig jaar gevonden bij een opsporingsonderzoek in het pand. Tussen zo’n onderzoek en de sluiting van een pand zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar van een pand een zienswijze indienen.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen treedt stevig op tegen drugshandel, omdat het vaak samen gaat met onveilige situaties, overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaren zij drugsoverlast en/of vermoeden zij dat ergens drugs wordt gemaakt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 8844. Wie liever anoniem wil blijven kan contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.