Nieuws RSS icoon

 • Down The Rabbit Hole gaat uit logeren

  14 april 2021

  Vanwege corona kan Down the Rabbit Hole dit jaar in juli niet afreizen naar de Groene Heuvels in Ewijk, gemeente Beuningen.

 • Geen spoed maar wel brandweer nodig?

  08 april 2021

  Is er geen spoedsituatie, maar heeft u wel de brandweer nodig? Bel dan 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  13 april 2021

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer. Het kabinet heeft daarom een openingsplan gemaakt.

 • Dode en zieke bomen gekapt

  13 april 2021

  Vanaf woensdag 14 april start de gemeente met het kappen van 107 bomen. De werkzaamheden duren ongeveer één maand.

 • Op naar rookvrije sport- en scoutingaccommodaties

  09 april 2021

  Bepakt en bezakt met promotiematerialen van de Rookvrije Generatie bezochten wethouders Piet de Klein en Frans Houben afgelopen weken de buitensport- en scoutingverenigingen in de gemeente Beuningen. Ze deelden spandoeken, borden en flyers uit waarmee de verenigingen kunnen aangeven dat zij actief aan de slag gaan met het rookvrij maken van hun accommodatie. Hiermee zetten we een volgende stap naar een rookvrije generatie.

 • Jaarverslag klachtenbehandeling 2020

  08 april 2021

  De klachtencoördinator brengt elk jaar verslag uit van hoe de gemeente klachten behandelt. Dit doet de coördinator in de vorm van een jaarverslag.

 • 112 bellen, wat doet u?

  06 april 2021

  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer belt u wanneer u zelf of iemand ander in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft of bij brand. Maar ook als u getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak. De centralist neemt uw telefoontje aan en organiseert de juiste hulp.

 • Online bezoekerscentrum Windpark Beuningen

  01 april 2021

  Voor Windpark Beuningen is er gewerkt aan een online bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is vanaf nu voor iedereen toegankelijk die een kijkje wil nemen in de toekomst. Het

 • Veel ideeën tijdens digitale meedenksessie dorpenronde

  01 april 2021

  Eind januari en begin februari 2021 deden we een digitaal rondje langs de dorpen. We haalde veel ideeën en wensen op tijdens de meedenksessies.

 • Tijdelijke verhuizing voor onderbouw kindcentrum de Dromedaris

  31 maart 2021

  Kindcentrum De Dromedaris krijgt een nieuw schoolgebouw. Om het nieuwe gebouw te bouwen moet een gedeelte van de school tijdelijk verhuizen.

 • Jeugd in coronatijd

  29 maart 2021

  De coronamaatregelen hebben veel impact, vooral op jongeren. Jongerenwerkers Zakaria en Lotte gingen daarom in gesprek met burgemeester Daphne Bergman en delen de zorgen en vragen van jongeren met haar.

 • Burgemeester Bergman geeft blijk van waardering aan Beuningse veteranen

  26 maart 2021

  Vandaag reikte burgemeester Daphne Bergman de eerste exemplaren van de Beuningse coin uit aan drie Beuningse veteranen. Tim van de Coevering, Theo Mevis en Willem Baardman namen vol trots hun coin in ontvangst. Van de Coevering: “een mooie blijk van waardering van de gemeente. Ik hoop dat hierdoor ook andere veteranen in onze gemeente, jong en oud, zich meer met elkaar verbonden gaan voelen.”

 • Dit eet Beuningen: Kenan Özdemir

  26 maart 2021

  We tellen zo’n vijftig nationaliteiten in Maas en Waal. In deze serie maken we kennis met een aantal van hen en vragen ze een voor hun land typisch gerecht te bereiden. We schuiven aan tafel en praten, proeven en genieten. Deze week maken we kennis met de in Turkije geboren Kenan Özdemir, in Beuningen bekend van zijn restaurant ’t Hemelrijck.

 • Sloop Centrale Gelderland wordt zichtbaar

  26 maart 2021

  De sloop van Centrale Gelderland is al enkele jaren aan de gang. Voor wat betreft de grootste installatiedelen (ketel en schoorsteen) was dat tot nu toe aan de buitenzijde nog niet duidelijk zichtbaar. Dit jaar verandert dat; in vijf stappen verdwijnt de iconische centrale naast de sluis in Weurt definitief. Elke stap begint met het neerhalen van een deel van het gebouw met behulp van springstof. Het begint in april met de rookgasontzwavelingsinstallatie aan de westkant van het terrein.

 • Gemeente Beuningen hangt mezenkastjes op tegen de eikenprocessierups

  24 maart 2021

  Collega's van de gemeentewerf hingen vorige week 100 nestkastjes op om de overlastgevende eikenprocessierups te bestrijden. Wethouder Piet de Klein hielp vrijdag de collega’s van de gemeentewerf hierbij tijdens één van zijn meeloopdagen. Verschillende mezen hadden al de lente in hun hoofd want vrijwel direct namen zij hun intrek in één van de nestkastjes.
  De kastjes zijn gemaakt door het Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen.

 • Plannen Windpark Beuningen ter inzage en informatie-avonden inwoners

  18 maart 2021

  In onze gemeente gaat het proces van Windpark Beuningen naar de eindfase. De gemeenteraad neemt in de zomer van dit jaar een besluit over de realisering van het windpark. Met de eindfase in zicht komt een lang en uitgebreid proces ten einde. Het laatste moment van inspraak voor inwoners en belanghebbenden start binnenkort. Vanaf 18 maart tot en met 29 april is de inzageperiode van het ontwerpbestemmingsplan van Windpark Beuningen. Samen daarmee ligt ook het milieueffectrapport (MER) en de ontwerpvergunning ter inzage.

 • Het houdt niet op…

  06 januari 2021

  …niet vanzelf. U heeft deze zin vast weleens voorbij horen komen in een reclameblok op de radio of televisie. Heeft u ook een vermoeden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouder(en)mishandeling in uw omgeving? Blijf er niet mee zitten en vraag om advies bij Veilig Thuis.

 • Stuur iemand een kaartje!

  06 januari 2021

  Dit jaar kan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen, vanwege de coronamaatregelen, niet doorgaan. Om dit jaar toch in te luiden, ontvangt u deze week een nieuwjaarsgroet van burgemeester Daphne Bergman. Bij deze groet vindt u ook drie andere kaartjes die u op kunt sturen.