Nieuws

 • Deel uw mening over het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal

  24 november 2022

  Scheidt u luiers en/of incontinentiemateriaal? Daar zijn Dar en wij als (regio)gemeenten ontzettend blij mee. In 2022 haalde Dar tot en met september al 625 ton luiers en incontinentiemateriaal gescheiden op in de hele regio.

 • Ondernemer van het jaar Beuningen en winnaar Talent award 2022 bekend!

  24 november 2022

  Op woensdag 23 november is Frits Wolf met zijn onderneming 4 Seasons Outdoor uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar Beuningen 2022. Tom Reuvers van Toms Lunch is winnaar van de Talent Award Beuningen 2022.

 • Orange the World campagne

  22 november 2022

  Wij zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. Met de actie ‘Orange the World’ wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen en meisjes. De actie start op 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en eindigt op 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens).

 • Oekraïense vlag bij gemeentehuis wordt gestreken

  21 november 2022

  In maart van dit jaar hebben wij de Oekraïense vlag gehesen. Wij deden dit uit medeleven met de mensen in Oekraïne. Bij het hijsen van de vlag hoort ook een moment om de vlag te strijken, want het vlaggen is een manier om tijdelijk aandacht te vragen voor een gebeurtenis of voor een boodschap.

 • Fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker’ in Beuningen

  21 november 2022

  De periode dat het eerder en ook langer donker is, is weer aangebroken. Het is daarom extra belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer. De gemeente wil dat jongeren zich bewust zijn van het belang van goede fietsverlichting. Daarom bezoekt het campagneteam van ‘AAN in het donker’ onze gemeente op donderdag 24 november bij het sportpark op de Ooigraaf. Wethouder Pascal Cobussen van Verkeer ondersteunt de actie en is om 16.30 uur aanwezig om het campagneteam te helpen.

 • Nieuwbouw zwembad Beuningen

  24 november 2022

  Het college van B&W heeft op dinsdag 15 november een volgende stap gezet in de realisatie van een nieuw, duurzaam zwembad op de Ooigraaf in Beuningen. Het college adviseert de gemeenteraad om te kiezen voor de basisvariant met een beweegbare bodem in het instructiebad. Met het nieuwe zwembad, dat in 2026 opengaat, kan Beuningen 40 jaar vooruit.

 • Zes gemeenten werken samen aan riolerings- en waterbeleid

  17 november 2022

  Met gemeenten Druten, Heumen, Nijmegen, West Maas en Waal en Wijchen werken we samen op het gebied van water en riolering. We stelden hiervoor een gezamenlijk beleidsplan Water en Riolering op. Dit beleidsplan vervangt het bestaande Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP). Het huidige GRP van gemeente Nijmegen loopt nog tot en met 2023. Nijmegen heeft wel meegewerkt aan het gezamenlijke deel van het plan zodat dit meegenomen kan worden in het nieuwe beleidsplan voor na 2023.

 • Beuningse Boomfeestdag 2022: (met) bomen werken!

  16 november 2022

  Vanochtend (16 november) plantten zo’n 50 leerlingen van groep 7-8 van basisschool de Ruyter uit Weurt samen met wethouder Pascal Cobussen en kinderburgemeester Siem Kregting achttien perenbomen aan het Lurvinkpad in Beuningen. Dit deden zij in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

 • Kom naar Raad op Locatie op 24 november

  15 november 2022

  De gemeenteraad maakt graag kennis met de inwoners van de gemeente Beuningen.
  En andersom: kent u de raadsleden al? U kunt hen ontmoeten op donderdag 24 november tijdens de tweede editie van ‘Raad op Locatie’.

 • Begroting 2023

  17 november 2022

  De gemeenteraad van Beuningen stelde op 8 november de programmabegroting 2023 vast. Hierin staat wat de inkomsten van de gemeente zijn en hoe de gemeente dit geld gaat uitgeven.

 • Herhaalprik zonder afspraak

  08 november 2022

  Iedereen van 12 jaar en ouder kan een herhaalprik tegen corona halen. Vanaf nu is dit ook mogelijk zonder afspraak. Dit kan bij de GGD Gelderland-Zuid vaccinatielocaties in Nijmegen, Tiel en Zaltbommel. In Wijchen kan dit vanaf maandag 14 november.

 • Veiligheidsregio Gelderland Zuid oefent de eigen crisisorganisatie met scenario dreigende ‘total black-out’

  03 november 2022

  Deze week (de eerste week van november) organiseert de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) de jaarlijkse systeemtest. Gemeente Beuningen is onderdeel van deze Veiligheidsregio. De systeemtest is een wettelijke verplichting. Tijdens deze onaangekondigde systeemtest oefenen alle crisisfunctionarissen wat ze moeten doen in het geval van een ramp of crisis. Dit jaar oefenen zij met het scenario dat er een totale black-out van het elektriciteitsnetwerk dreigt.

 • Wees alert op de gevaren van koolmonoxide

  02 november 2022

  De komende tijd gaat in veel huizen de kachel weer aan. Logisch natuurlijk, als het kouder wordt, maar ook reden om weer extra alert te zijn op de ‘sluipmoordenaar’ koolmonoxide (CO).
  Brandweer Gelderland Zuid geeft tips om ervoor te zorgen dat u en uw huisgenoten geen gevaar op koolmonoxidevergiftiging lopen.

 • Investeren in de Beuningse samenleving - Begroting 2023

  03 november 2022

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen, biedt de gemeenteraad een ambitieuze en sluitende begroting voor 2023 aan. De plannen en ambities voor de gemeente zijn groot.

 • Wegwerkzaamheden A50 tussen 28 en 31 oktober

  26 oktober 2022

  De bereikbaarheid van bedrijven / organisaties in onze gemeente staat gedurende deze afsluitingen mogelijk onder druk door een langere reistijd dan normaal.

 • De resultaten van 24 uur ‘blauw’ zichtbaar in de wijk

  14 oktober 2022

  Gisteren, donderdag 13 oktober, is er door Politie Tweestromenland 24 uur lang stevig ingezet op controles. Dit was 1 van de acties in het kader van de Week van de Veiligheid. Politie Tweestromenland heeft een groot werkgebied: van Wamel tot Millingen. Ook de politie eenheid van onze gemeente valt hier dus onder. Bij de controles lag de focus op verkeer, milieu en ondermijning. Met ruim 600 joints, 7 vuilniszakken henneptoppen, 5 kilo hash en 2000 blaastesten sloten zij hun actiedag af.