Nieuws RSS icoon

 • Quinty de Bruijn is de 1e kinderburgemeester van gemeente Beuningen!

  Het was spannend dit weekend voor de 6 finalisten want vandaag maakte burgemeester Daphne Bergman bij Quinty in de klas bekend dat Quinty kinderburgemeester van gemeente Beuningen wordt!

 • Stap 4: bijna alles kan op anderhalve meter

  21 juni 2021

  Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk.

 • Jong en ondernemend? Start je eigen bedrijf!

  18 juni 2021

  Regio Rijk van Nijmegen zoekt jonge ondernemers in de dop. Met ZomerOndernemer maak je een start met je eigen bedrijf en ontwikkel je ondernemersvaardigheden in trainingen en workshops. In een gratis traject van zes weken word je samen met een groep andere zomerondernemers begeleid tot een echte ondernemer.

 • Wie wordt de eerste kinderburgemeester van Beuningen?

  17 juni 2021

  Vorige maand deden we een oproep aan kinderen uit de groepen 6 en 7 om zich aan te melden als kandidaat kinderburgemeester. We deden dat via alle basisscholen in onze gemeente en via onze social media kanalen. Er meldden zich 12 kandidaten aan. En wat voor kandidaten! We werden aangenaam verrast door hun enthousiaste filmpjes en boodschappen. Wow wat een goede ideeën en tips hebben ze voor ons. Een eerste selectie maken uit deze kanjers was dus lastig. Vandaag was het zover … van alle kinderen die zich aangemeld hadden presenteerden 6 kandidaten zich voor een jury.

 • Compliment voor ondernemers en Business Event voor ondernemers

  15 juni 2021

  Column van wethouder Hans Driessen over de verkiezing Ondernemer van het jaar en de Talent Award.

 • Vermeldingen gemeentemagazine 2021-2022

  14 juni 2021

  In oktober 2021 wordt het nieuwe gemeentemagazine (voorheen gemeentegids) van Beuningen weer huis aan huis bezorgd. De uitgave van dit magazine wordt net als vorig jaar verzorgd door uitgeverij Akse Media BV uit Den Helder. De uitgever is gestart met het actualiseren van de adressen in ons gemeentemagazine.

 • Nota van beantwoording zienswijzen Windpark Beuningen

  09 juni 2021

  Het college nam op 1 juni een besluit over de stukken van Windpark Beuningen. Zij besloot om het bestemmingsplan van het windpark voor te leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist begin juli of zij instemt met het bestemmingsplan voor de vijf windmolens. Daaraan voorafgaand wordt het plan op dinsdag 22 juni behandeld tijdens een commissie avond. Dit is de voorbereiding van de raadsbehandeling in juli.
  Het college heeft daarmee ook de nota van beantwoording van de zienswijzen vastgesteld. In deze nota zijn alle zienswijzen op het plan voor Windpark Beuningen verzameld en van een antwoord voorzien.

 • Controleer of uw reisdocument nog geldig is

  08 juni 2021

  Reizen naar landen met een laag besmettingsniveau zijn weer mogelijk. Gaat u binnenkort op reis naar het buitenland? Controleer nu alvast of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Is uw reisdocument verlopen of verloopt deze binnenkort? Maak dan op tijd een afspraak om een nieuw reisdocument aan te vragen. Dit voorkomt lange wachttijden of extra kosten voor een spoeddocument.

 • Samen voor een schone en veilige buurt

  08 juni 2021

  Dar haalt uw afval op. Zet uw afval daarom op de ophaaldag voor 7.30 uur buiten. Haal uw container na het legen ook weer op tijd binnen. Dit voorkomt een rommelige omgeving, ongedierte en onveilige situaties. We houden uw buurt graag samen met u schoon en fris.

 • Het Kindpakket

  01 juni 2021

  Op 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. We staan daarom stil bij het Kindpakket. Het Kindpakket is een verzameling van regelingen voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

 • Veranderingen ophalen oud papier

  01 juni 2021

  Verschillende verenigingen stoppen met het ophalen van oud papier en karton in onze gemeente. Ontzettend veel dank aan de verenigingen die stoppen en hun vrijwilligers voor hun inzet de afgelopen jaren. Vanaf dinsdag 1 juni haalt Dar in hun plaats het oud papier en karton op. Hierdoor veranderen er een aantal dingen.

 • Omgevingsprogramma Woningbouw

  27 mei 2021

  Op 25 mei 2021 is het concept Panorama 2040 aan de raadscommissie Ruimte gepresenteerd. Het panorama laat zien hoe gemeente Beuningen er in 2040 uit kan zien op het gebied van woningbouw.

 • Rapport Windpark Beuningen goed voorbeeld voor andere windparken

  09 juni 2021

  Het milieueffectrapport (MER) voor Windpark Beuningen is van hoge kwaliteit. Dat zegt de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage. Alleen ontbreken nog maatregelen om stikstofeffecten te beperken tijdens de bouw van het park. Wij hebben als gemeente deze Commissie gevraagd de inhoud van het rapport te beoordelen. We nemen het gegeven advies dan ook geheel over.

 • Voorkom dat u te hard rijdt, check regelmatig uw snelheid

  07 mei 2021

  Iedereen rijdt weleens net iets harder dan toegestaan. Soms bewust, om verloren tijd in te halen. Vaak onbewust, omdat we onze snelheid gewoon niet in de gaten hebben. Te hard rijden is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Probeer dat te voorkomen. Hoe? Check regelmatig uw snelheid.

 • Expositie in het gemeentehuis: Wandelen

  30 april 2021

  Van 3 mei tot en met eind augustus 2021 is de expositie Wandelen van Annemieke Martinus-Claus (1953), geboren in Nijmegen en al 45 jaar wonend in Beuningen, te zien in ons gemeentehuis.

 • Ook in Beuningen regende het lintjes!

  28 april 2021

  Locoburgemeester Piet de Klein reikte maandag 26 april zes lintjes uit. Vier gedecoreerden ontvingen hun lintje in besloten kring in het gemeentehuis. Via een livestream konden familie en vrienden meekijken hoe de ontvangers werden verrast en in het zonnetje werden gezet. Deze vier gedecoreerden zijn vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee gedecoreerden ontvingen hun lintje thuis in Weurt. Zij zijn Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.