Nieuws

 • Openingstijden Hemelvaart, Dar haalt geen afval op

  23 mei 2022

  Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn donderdag 26 en vrijdag 27 mei gesloten vanwege Hemelvaartsdag. Ook Munitax is gesloten. Maandag 30 mei staan wij weer voor u klaar.
  Dar haalt geen afval op.

 • Tijdelijke opvang vluchtelingen Ter Apel in Beuningen

  18 mei 2022

  Op verzoek van het COA vangt de gemeente Beuningen vanaf woensdag 18 mei tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op. De vluchtelingen worden ondergebracht in sporthal De Tinnegieter in Beuningen waar ook vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. De crisisopvang heeft hier ruimte voor.

 • Coalitieakkoord 2022 - 2026: Nieuwe energie voor onze gemeente

  ‘Nieuwe energie voor onze gemeente’; dat is de titel van het coalitieakkoord van de gemeente Beuningen. Formateur Jan Kersten vormde na enkele weken van constructieve gesprekken een brede coalitie. Politieke partijen Beuningen Nu & Morgen, D66, GroenLinks en de Partij van de Arbeid vormen samen een nieuwe coalitie voor de komende 4 jaren.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Benthum uit Ewijk

  13 mei 2022

  Op donderdag 12 mei ontving de heer Van Benthum een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Daphne Bergman. Tijdens de allerlaatste bijeenkomst van postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’ is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Vluchtelingen Oekraïne kunnen online leefgeld aanvragen

  12 mei 2022

  Op de website van de gemeente Beuningen staat een formulier waarmee Oekraïense vluchtelingen leefgeld kunnen aanvragen. Het formulier is beschikbaar in Nederlands/Oekraïens en Nederlands/Russisch.

 • Informatieavond inkoopactie duurzame maatregelen

  10 mei 2022

  Opnieuw organiseert de gemeente een grootschalige advies- en inkoopactie. Huiseigenaren kopen samen zonnepanelen en isolatiemaatregelen in tegen een gunstige prijs. Hierover ontvingen huiseigenaren een brief. Hierin wordt uitgelegd hoe zij kunnen meedoen.

 • Gemeente Beuningen gaat een noodopvanglocatie realiseren

  18 mei 2022

  De gemeente Beuningen gaat op het Asdonck-terrein (tegenover de kerk in Beuningen) een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen realiseren.

 • Aanvraag leerlingenvervoer voor schooljaar 2022-2023

  14 april 2022

  Kan uw kind vanwege een beperking niet op de fiets of met het openbaar vervoer naar school? Of is de afstand naar de school te ver weg? Dan komt uw kind misschien in aanmerking voor leerlingenvervoer in het aankomende schooljaar.

 • Gemeente Beuningen geeft eenmalige energietoeslag 800 euro uit aan sociale minima

  07 april 2022

  Huishoudens die van een minimumloon of een minimumuitkering moeten rondkomen ontvangen van de gemeente Beuningen een eenmalige energietoeslag van € 800,-. Deze is bedoeld om de stijgende energielasten in 2022 deels te compenseren.

 • Inzageperiode na vaststelling bestemmingsplan Windpark Beuningen

  03 maart 2022

  Op deze pagina leest u meer over de nieuwe inzage- en beroepstermijn voor Windpark Beuningen.

 • Jeugdlintjes voor vijf Beuningse buitengewone helden!

  25 februari 2022

  Burgemeester Daphne Bergman verraste vrijdag 25 februari vijf Beuningse Buitengewone helden met een jeugdlintje. Met een smoesje werden zij naar het gemeentehuis gelokt. Zij kregen het lintje omdat zij zich op een bijzondere manier inzetten voor onze samenleving.