Nieuws

 • Achternaam kind kiezen

  01 maart 2024

  Bij uw eerste kind mag u kiezen of het kind de achternaam van de vader, moeder, duomoeder óf - sinds 1 januari 2024 - een dubbele achternaam krijgt.

 • Extra drukte door paspoortpiek: maak op tijd een afspraak

  28 februari 2024

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? Maak dan op tijd een afspraak om een nieuw reisdocument aan te vragen. Vanwege de 'paspoortpiek' verwachten we extra drukte en kan het langer duren voordat u terecht kunt voor een afspraak. Houd hiermee rekening als u een nieuw reisdocument nodig heeft.

 • Column wethouder Alwin Steeg

  01 maart 2024

  "Startende ondernemer? Kom naar de netwerkbijeenkomst!"

 • Klankbordgroep schonere lucht

  20 februari 2024

  De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is het project ‘Gezonder vergunnen, samen werken aan schonere lucht’ gestart.
  De ODRN onderzoekt in opdracht van provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en gemeente Beuningen de mogelijkheden om de lucht in en rond industrieterrein Nijmegen-West en Weurt verder te verbeteren. Dat doet de ODRN samen met bedrijven en in samenspraak met inwoners. Wilt u meedenken over een schone en gezonde leefomgeving? Word dan lid van de klankbordgroep.

 • Gemeente Beuningen en StartUP bieden netwerkbijeenkomst voor startende ondernemers aan

  15 februari 2024

  Startende ondernemers in de gemeente Beuningen zijn op donderdagavond 7 maart welkom in Droom! Beuningen.

 • Taakstellingen huisvesting en opvang vluchtelingen in gemeente Beuningen bekend

  09 februari 2024

  Gemeente Beuningen heeft vanuit het Rijk, net als alle andere gemeenten, drie opgaven met betrekking tot opvang.

 • Informatieavonden verbetering doorstroming A50

  02 november 2023

  De snelweg A50 is een belangrijke schakel in het Nederlandse snelwegennet en is één van de vier grote noord-zuidverbindingen in het wegennet van Nederland. Het wordt steeds drukker op de A50 tussen de knooppunten Ewijk, Bankhoef en Paalgraven. Er staan vaak files op deze snelweg en de aansluitende wegen. Plannen om de doorstroming te verbeteren liggen ter inzage.

 • Genomineerden Ondernemer van het Jaar en Talent award 2023 bekend

  28 november 2023

  Wij organiseren dit jaar voor de 15e keer de ondernemersverkiezing. Vanaf juni kon iedereen ondernemers uit onze gemeente voordragen voor de titel Ondernemer van het Jaar en voor de Talent award. De jury koos onlangs 6 genomineerden uit vele voordrachten en maakte de namen aan de ons bekend.

 • Groen Festival Beuningen

  11 oktober 2023

  Kom naar het Julianaplein op zondag 1 oktober! Dan is namelijk het Groen Festival in het centrum van Beuningen. Hier kunt u zich laten inspireren door verschillende groene organisaties en groene initiatieven uit onze gemeente. Naast het bezoeken van kraampjes, kunt u ook verschillende korte lezingen bijwonen of meedoen aan een workshop. Ook zijn er activiteiten voor kinderen, zoals een knutseltafel.