Nieuws

 • Meer dan 700 Wijkhelden in de gemeente Beuningen!

  17 maart 2023

  In de tweede maand van 2023 meldde de 700ste Wijkheld in de gemeente Beuningen zich aan. Een prachtige mijlpaal, waar wij en Dar enorm trots op zijn. Op woensdag 15 maart bracht wethouder Pascal Cobussen een bezoek aan de 700ste Wijkheld. Wijkhelden Cees en Dieke werden in het zonnetje gezet en kregen een uniek 700ste Wijkheld veiligheidshesje en een taart. Zo kan iedereen zien dat zij de 700ste Wijkheld in de gemeente Beuningen zijn. Daarna ging de wethouder samen met de Wijkhelden op pad voor een schone buurt.

 • Uitslagen verkiezingen

  De stembiljetten in de gemeente Beuningen zijn geteld. Hier vindt u de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap 2023 in de gemeente Beuningen. Deze uitslag is op stembureau- en kandidaatniveau.

 • Denk mee over het maatschappelijk vastgoed in de kern Beuningen

  15 maart 2023

  De gemeente Beuningen wil graag een visie ontwikkelen voor het maatschappelijk vastgoed in de kern Beuningen. Gebouwen en terreinen voor sport, welzijn en cultuur noemen we maatschappelijk vastgoed. Om de visie te ontwikkelen gaan we onderzoek doen. We willen graag onderzoeken wat er in de toekomst moet gebeuren met het maatschappelijk vastgoed en waar behoefte aan is. Daar hebben we uw hulp bij nodig!

 • Let op mensenhandel

  06 maart 2023

  Mensenhandel is uitbuiting onder dwang. Slachtoffers zijn niet vrij om over hun eigen leven te beslissen.

 • Energie besparen met de Energiebespaardienst

  02 maart 2023

  Wij helpen ruim 500 huishoudens uit onze gemeente met het verlagen van hun energiekosten. Daarvoor werken we samen met de Energiebespaardienst van Winst uit je woning. Vanaf half maart bezoeken de coaches van de Energiebespaardienst geselecteerde huishoudens met gratis kleine energiebesparende producten. Deze worden, in overleg met de inwoners, meteen gratis geïnstalleerd in huis.
  Alleen inwoners die van ons een brief ontvangen kunnen een afspraak maken met de Energiebespaardienst.

 • Geen wekelijkse inzameling gft in zomervakantie

  01 maart 2023

  Van mei tot en met november haalt Dar normaal gesproken iedere week het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) op. Door personeelstekort is dat dit jaar in de maanden juli en augustus helaas niet mogelijk. Dar komt deze maanden één keer in de twee weken langs om de gft-container te legen. In juli en augustus haalt Dar wel elke week het gft-afval van inwoners van hoogbouw op.

 • Steunmaatregelen energielasten

  23 februari 2023

  Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties komen in financiële problemen door de stijgende energiekosten. Helaas ook in onze gemeente. Om hen te ondersteunen is er voor deze bedrijven en organisaties de Subsidieregeling Compensatie Energiekosten.

 • Sleuteloverdracht carnaval

  02 maart 2023

  Afgelopen zaterdag traden NON de Sju & the 4 Flops op tijdens de sleuteloverdracht.

 • Verbeteren kwaliteit plastic+ in de gemeente Beuningen

  17 februari 2023

  Grondstoffen worden schaars, dus het hergebruik van afval is erg belangrijk. De gemeente Beuningen en Dar gaan daarom graag samen voor minder restafval en meer hergebruik van grondstoffen. Het is daarbij belangrijk dat ook de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen goed is, zo ook bij plastic+: plastic verpakkingen, blikken en pakken. De gemeente Beuningen, Afvalfonds Verpakkingen Nederland en Dar zetten met informeren en controleren in op betere plastic+ afvalscheiding in de gemeente Beuningen. Winnen met plastic+? Scheiden dus!

 • Heuvepark aantrekkelijker voor vogels én bewoners

  03 februari 2023

  Afgelopen zomer zijn we gestart met het opknappen van het Heuvepark in Beuningen. Het Heuvepark is het grootste park van de gemeente. Het doel van het project is om het park aantrekkelijker te maken en waar dit kan de biodiversiteit te verhogen.

 • Start rooien zieke en dode bomen

  01 februari 2023

  De komende weken worden er 79 zieke en dode bomen verspreid in de gemeente Beuningen gerooid. Het gaat vooral om essen, kastanjes en wilgen. De bomen zijn erg ziek, waardoor zij doodgaan of een mogelijk gevaar vormen.