Nieuws RSS icoon

 • Belijning op wegen wordt weer zichtbaar gemaakt

  22 juli 2021

  Op verschillende plekken in de gemeente Beuningen brengt de aannemer op vrijdag 23 en dinsdag 27 juli belijning aan op de wegen.

 • Drukte bij maken afspraak voor paspoort of ID-kaart

  20 juli 2021

  De zomervakantie is begonnen en ook reizen naar het buitenland kan weer. Veel mensen maken daarom een afspraak om een nieuw paspoort of ID-kaart aan te vragen. Hierdoor is het erg druk. Houd er rekening mee dat u daarom niet binnen een paar dagen bij de gemeente terecht kunt voor een afspraak.

 • Laatste weekend juli: reisdocumenten aanvragen niet mogelijk

  20 juli 2021

  Van donderdag 29 juli 11.00 uur tot en met zondag 1 augustus kunt u geen (spoed)paspoorten en identiteitskaarten aanvragen bij de gemeente, een Nederlandse ambassade, consulaat, een kantoor van een externe dienstverlener of de diplomatieke balie. Ook op Schiphol en bij grensgemeenten is dit tijdelijk niet mogelijk.

 • Vergunning vier zonneparken verleend

  15 juli 2021

  Wij geven de vergunningen af voor de aanleg van vier zonneparken. In het kommengebied ten zuiden van de A73 wordt in totaal voor 40 hectare aan zonnepanelen gerealiseerd. Daarmee kunnen de parken in de toekomst een groot aantal huishoudens voorzien van duurzaam opgewekte energie. Daarmee zetten we als gemeente een grote stap om onze ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn te realiseren.
  Wethouder Piet de Klein : “Nu we de definitieve vergunning hebben afgegeven kan gestart worden met de realisatie van deze zonneparken. De initiatiefnemers zullen daarvoor eerst de Rijkssubsidie (SDE) aanvragen. Daarna kan de daadwerkelijke bouw van start gaan. Het begin is er dus en daar ben ik blij mee. De praktijk laat zien dat elk zonnepark hierin zijn eigen planning kent.”

 • Lekkernij 'Beunings Keitje'

  02 juli 2021

  Maak kennis met het ‘Beunings Keitje’. Deze Beuningse lekkernij werd in 2020 bedacht door de winnaars van de Beuningse Dorpsquiz Aggunogguswawit. De quiz stond vorig jaar in het teken van het 40-jarig bestaan van de gemeente Beuningen. Eén van de opdrachten was ‘Bedenk en bak een Beuningse lekkernij’.

 • Vanaf 1 juli gratis luiers en incontinentiemateriaal scheiden

  01 juli 2021

  De gemeente Beuningen en Dar zorgen graag samen met bewoners voor minder restafval. Hoe beter bewoners hun afval scheiden, hoe minder restafval we overhouden. Beuningenaren scheiden hun afval al goed. Dit kunnen zij nog verder verbeteren met het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal vanaf 1 juli 2021. Zo kunnen we weer meer afval gebruiken als grondstof. Wethouder Piet de Klein nam een luiercontainer in gebruik bij KION Kinderdagverblijf De Dabbertjes.