Nieuws

 • Opfriscursus rijvaardigheid voor 65-plussers

  18 augustus 2022

  E-bikes, nieuwe verkeersregels en ingewikkelde turborotondes. Het weggebruik is flink veranderd de afgelopen jaren! Wilt u langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer deelnemen? Volg dan de 2-daagse opfriscursus voor senioren van Veilig Verkeer Nederland.

 • Gemeente koelt asfaltwegen vanwege de hitte

  12 augustus 2022

  De gemeente Beuningen sproeit vanaf vandaag, 12 augustus, water op een aantal asfaltwegen. Dit om schade aan de wegen door de hitte te voorkomen. Hierbij wordt zo min mogelijk water gebruikt in verband met de watertekorten.

 • Expositie Dijkmagazijn Winssen

  01 augustus 2022

  In de maand augustus is iedere zondag van 13:00 tot 17:00 een expositie van kunstenaar Tonni van Sommeren in het Dijkmagazijn Winssen te zien. De expositie heet ''Be my water while I'm waiting'' en wordt op zondag 7 augustus om 15:00 geopend door Emiel van der Pol.

 • Blauwalg in de gemeente

  28 juli 2022

  In onze gemeente is blauwalg gevonden. Blauwalg is een bacterie die bij aanraking met de huid en bij inname voor irritatie kan zorgen. Water dat met blauwalg is besmet, ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt blauwalg een laag die op olie lijkt.

 • Eerste bewoners noodopvang Asdonck

  25 juli 2022

  Op maandag 25 juli zijn de eerste twee chalets van de Noodopvang Asdonck in Beuningen in gebruik genomen. Het gaat om twee Oekraïense gezinnen van 5 en 3 personen. Deze vluchtelingen woonden eerst bij gastgezinnen. Burgemeester Daphne Bergman overhandigde de sleutels aan het eerste gezin.

 • Afsluiting Energieweg en De Oversteek

  25 juli 2022

  Van 25 juli tot en met 7 augustus 2022 is de Energieweg in Nijmegen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer vanwege wegwerkzaamheden. De brug De Oversteek is van 27 juli tot en met 29 augustus afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de wegen wel blijven gebruiken.

 • Veilig vakantie vieren

  13 juli 2022

  Eindelijk, het is tijd voor vakantie! Even lekker zorgeloos genieten en ontspannen. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om veilig op vakantie te gaan of om veilig thuis vakantie te vieren. Wij geven je alle informatie die je nog nodig hebt om veilig te kunnen genieten!

 • Wie wordt Ondernemer van het jaar Beuningen 2022?

  07 juli 2022

  Wie volgt Ivo Thijssen op als Ondernemer van het jaar Beuningen? De gemeente Beuningen organiseert dit jaar weer de verkiezing als blijk van waardering aan ondernemend Beuningen. De bekendmaking van de Ondernemer van het jaar en de winnaar van de Talent Award vormen het hoogtepunt van het Business Event Beuningen 2022, dat zal plaatsvinden op 23 november.

 • Maak kans op Beuningse fotoplaten

  01 juli 2022

  Herinnert u zich de bibliobus nog? Of de start van de bouw van sporthal Jonkershof in Weurt? En anders midgetgolfbaan De Houtduif in Beuningen? Mooie herinneringen aan hoe de gemeente eruitzag in de jaren ‘80 en ‘90. Veel van deze plekken zien er nu heel anders uit. Fotoplaten van deze – en meer – plekken hangen binnenkort misschien wel bij u thuis aan de muur.