Siem opent 'zijn' regenboogpad

Vandaag openden burgemeester (waarnemend) Corry van Rhee-Oud Ammerveld samen met onze vorige kinderburgemeester Siem het vrolijke en kleurrijke pad op het Mauritsplein in Beuningen.
Dit regenboogpad is een initiatief van Siem. Helaas kon het pad niet binnen de ambtstermijn van Siem gerealiseerd worden. Soms zit het weer niet mee namelijk. Maar gelukkig kwam er na heel veel regen ook zonneschijn en warm weer en kon het pad vorige week aangelegd worden.

Tegen pesten

Siem maakte zich tijdens zijn ambtsjaar hard voor het tegengaan van pesten. Zijn boodschap was (en is) dan ook: iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht je kleur, geloof, geaardheid en waar je vandaan komt. Om pesten tegen te gaan, introduceerde Siem eerder dit jaar op elke basisschool in onze gemeente de Toffe Perenboom. In deze boom kunnen kinderen complimentenkaartjes voor elkaar hangen. Tenslotte is elkaar complimenten geven veel leuker dan elkaar pesten. 

Alle kleuren van de regenboog

Een andere manier om op een positieve manier aandacht te vragen voor diversiteit, op welk vlak dan ook, en zo hopelijk pesten tegen te gaan, is volgens Siem een kleurrijk pad midden in Beuningen. 
Het doet er niet toe wat je huidskleur, geloof, komaf, geloof of geaardheid is, je bent een kleurrijk persoon en je mag er zijn!

Ook dit initiatief van Siem ondersteunen wij. Want in gemeente Beuningen vinden we het belangrijk dat iedereen erbij hoort, zich veilig voelt en mee kan doen. Burgemeester van Rhee-Oud Ammerveld: “Het regenboogpad en de Toffe Perenboom stralen dus precies uit waar gemeente Beuningen voor staat, namelijk Beuningen maken we samen! Daar hoort iedereen bij, op een positieve manier.” 

Kinderburgemeester

Dit was de laatste activiteit van Siem als (oud) kinderburgemeester. Hij heeft zijn ‘lintjesknipschaar’ inmiddels doorgegeven aan kinderburgemeester Guus. 
Siem, nogmaals super bedankt voor wat je het afgelopen schooljaar allemaal hebt gedaan! Je bent en blijft een toffe peer ;-)!