Beuningse Kiara en Naomi Janssen wereldkampioen esports

De Beuningse zussen Kiara en Naomi Janssen werden met het Nederlandse damesteam in Roemenië wereldkampioen op het IESF Female World Esports Championship.

Wethouder Alwin Steeg feliciteerde de zussen namens het college van burgemeester en wethouders met deze bijzondere prestatie. 
 
Kiara en Naomi, ook bekend onder hun spelersnamen "Qiyarah" en "Nayomy", zijn actief in esports. Esports is het competitief spelen van multiplayer-videogames op professioneel niveau. De term is een samenvoeging van de woorden electronic en sports. Door het online samenwerken op hoog niveau leidt de sport tot verbinding tussen spelers en teams. Kiara en Naomi wonnen met hun team in de groepsfase al van Brazilië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Hong Kong. Uiteindelijk bereikten ze de finale, waar het Nederlandse damesteam met 2-1 van Argentinië won en wereldkampioen werd op het IESF Female World Esports Championship. 
 

Op naar meer mooie successen

Kiara en Naomi werden vrijdag in de raadzaal van het gemeentehuis in het zonnetje gezet door wethouder Alwin Steeg. Hierbij was ook voorzitter Frederik Peters van Branchevereniging Esports Nederland (BEN) aanwezig. Wethouder Alwin Steeg is trots dat de zussen esports op de kaart zetten: “Esports is een relatief onbekende sport, maar dankzij Kiara en Naomi krijgt het steeds meer aandacht. Wij vinden Kiara en Naomi echte ambassadeurs voor de esports!” Het college schrijft in de felicitatiebrief aan Kiara en Naomi: “Van alle deelnemende landen waren jullie in Roemenië duidelijk de sterkste en hoewel het een teamprestatie is, zijn wij natuurlijk heel trots dat jullie als inwoners van onze gemeente hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat. We wensen jullie, samen met je team, nog heel veel mooi successen toe!” 
De winnende wedstrijd van Kiara en Naomi is terug te vinden op YouTube