Guus Aalbers is onze nieuwe kinderburgemeester

Vandaag maakte burgemeester (waarnemend) Corry van Rhee-Oud Ammerveld tijdens de opening van het schooljaar bij basisschool de Ruyter bekend dat Guus Aalbers de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Beuningen is! Guus is dat het hele schooljaar 2023-2024.
Guus neemt dus vanaf vandaag de symbolische ‘lintjesknipschaar’ en de bijbehorende ambtsketen van Siem Kregting over.

Burgemeester (waarnemend) Corry van Rhee-Oud Ammerveld staat met een microfoon in haar hand naast kinderburgemeester Guus. Ze dragen allebei een ambtsketen.

Guus: "Ik vind het heel leuk dat ik de nieuwe kinderburgemeester ben en heb er heel veel zin in. In dit jaar wil ik me graag inzetten voor meer en veilige speelplaatsen voor kinderen. Ook vind ik de natuur heel belangrijk. Ik hoop ook dat kinderen meer buiten gaan spelen.”

Druk jaar

Guus zit in groep 8 van basisschool de Ruyter in Weurt. Een belangrijk en spannend jaar voor hem. Hij vertegenwoordigt dit schooljaar de kinderen uit onze gemeente bij verschillende gelegenheden en gaat meerdere keren op pad met onze burgemeester en de wethouders. Er staan leuke activiteiten op zijn programma zoals het ontvangen van Sinterklaas, de Lichtjesavond in het centrum van Beuningen, de kindergemeenteraad en het vieren van de vrijheid op 5 mei.

Vraag het Guus

Heb je ook ideeën voor kinderen in onze gemeente of een vraag aan Guus? Mail deze naar burgemeester@beuningen.nl. Je kunt op Instagram volgen wat Guus zoal doet via het account @kinderburgemeesterbeuningen

We wensen Guus heel veel plezier en een leerzaam (school)jaar toe. Wie weet ontmoet je hem in onze mooie gemeente.