Bedrijventerreinen

De gemeente Beuningen heeft verschillende bedrijventerreinen. Hier leest u meer over de bedrijventerreinen.

Beuningen is interessant voor bedrijven om zich te vestigen door de goede bereikbaarheid aan het knooppunt A50 / A73 en de nabijheid van zowel vliegveld Eindhoven als Airport Weeze in Duitsland. In de gemeente Beuningen zijn vier bedrijventerreinen.

Aalsterveld in Beuningen

Dit bedrijventerrein grenst aan de Schoenaker aan de westkant, De Balmerd aan de noordkant, het woongebied Aalsterveld aan de oostkant en de Leigraaf aan de zuidkant. Het gebied heeft een oppervlakte van 5,5 hectare. Op het Aalsterveld zijn kleine, aardig lichte bedrijven gevestigd die geen overlast geven aan het woongebied dat eraan grenst. Het verkooppunt van motorbrandstoffen ligt aan de rotonde en heeft twee aansluitende straten: de Leigraaf en de Schoenaker.

Klaphekstraat in Ewijk

Dit gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 1 hectare. Door de kleine oppervlakte is er maar plek voor een klein aantal bedrijven. Op dit bedrijventerrein is bij elk bedrijf een dienstwoning toegestaan.

De Sluis in Weurt

Dit bedrijventerrein ligt zich ten zuiden van het dorp Weurt en is ongeveer 25 hectare groot. Het terrein grenst aan de westkant aan de Jonkerstraat en aan de oostkant aan de Westkanaaldijk. In het zuiden loopt het bedrijventerrein door in grondgebied van Nijmegen.

Schoenaker in Beuningen 

Dit terrein ligt in de kern van Beuningen en is met een oppervlakte van ongeveer 67 hectare het grootste bedrijventerrein van de gemeente. Aan de noordkant van de Goudwerf ligt een groenzone met water.  Aan de westkant grenst het bedrijventerrein aan de Ewijkse Steeg en aan de oostkant aan de straat Schoenaker. Ten zuiden van het terrein loopt de A73. Het bedrijventerrein heeft een verzorgde uitstraling. Langs de A73 maakt een aantal bedrijven goed gebruik van de vertegenwoordigende kwaliteit van die locaties.