Uw woon- en leefomgeving

Als inwoner en ondernemer kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren aan een veilige woon- en leefomgeving.

WhatsApp buurtpreventie

Steeds meer inwoners maken gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Buurtbewoners informeren elkaar via WhatsApp over zaken die spelen in de buurt en waarschuwen elkaar bij verdachte situaties. De gemeente en de politie juichen dit initiatief erg toe. Op de landelijke website voor WhatsApp buurtpreventie leest u hoe u zelf een WhatsApp-groep kunt starten. Ook ziet u hier welke groepen al bestaan. De gemeente faciliteert het initiatief met stickers en borden. Hiervoor kunt u contact opnemen met Twan Willemse van de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024 of gemeente@beuningen.nl.

Burgernet

De politie zet Burgernet in om bijvoorbeeld daders van misdrijven of vermiste personen op te sporen. De politie verstuurt een sms of ingesproken telefonisch bericht met het signalement van de persoon die zij zoekt. Iedereen die voor deze dienst is aangemeld en in de buurt is, krijgt dit bericht. Aanmelden voor deze dienst kan op de website van Burgernet.

Wijkagenten

In de gemeente Beuningen zijn 4 wijkagenten actief. Op de website van de politie maakt u kennis met hen. Daar vindt u ook meer informatie en krijgt u tips over diverse onderwerpen die met veiligheid te maken hebben.