Verkeersmaatregelen 4Daagse

Tijdens de doorkomst in onze gemeente (17 juli 2024) gelden tijdelijke verkeersmaatregelen. De 4Daagseroute loopt via de Wilhelminalaan, Burgemeester Geradtslaan, Haagstraat en Hogewaldstraat naar de Van Heemstraweg en de Pastoor van der Marckstraat richting de sluis bij Weurt. De route is de hele dag afgesloten voor verkeer.

Er geldt die dag een parkeerverbod van 6.00 tot 18.00 uur, ook in de parkeervakken langs de weg. Zorg ervoor dat uw auto op dinsdagavond 16 juli al niet meer langs de route staat. U kunt een boete krijgen of we slepen uw voertuig weg.

Bereikbaarheid hulpdiensten

De wegen die aansluiten op de route zetten we af met dranghekken. Bij de meeste kruisingen staan verkeersregelaars. De ruimte rond deze hekken en de route ernaartoe moeten vrij blijven voor de hulpdiensten. Gebeurt dit niet, dan kunnen in noodsituaties voertuigen worden weggesleept of weggedrukt. In geval van nood telt iedere seconde.

Autoroute van en naar Nijmegen

Verkeer ten (noord)westen van de 4Daagseroute rijdt via de Schoenaker, A73 en Neerbosscheweg naar Nijmegen. Verkeer ten (zuid)oosten van de route bereikt Nijmegen via de Nieuwe Pieckelaan en de Hogelandseweg. Er staan omleidingsborden langs de wegen.

Fietsroute van en naar Nijmegen

Langs de route staan veel toeschouwers op de fietspaden. U kunt er daarom niet altijd langs. De snelste route naar Nijmegen is daarom via de dijk. Deze kunt u bereiken via de Distelakkerstraat. Bij de rotonde naast de Sluis kruist u de wandelaars. Neem dan de fiets aan de hand en steek de Sluis over via het fietspad aan de zuidkant. 

Meer informatie

Op onze website staat meer informatie over de bereikbaarheid van de woonwijken. Kijk voor actuele informatie over de Nijmeegse 4Daagse zelf op www.4daagse.nl.