Parkeren

In de centra van Ewijk, Weurt en Winssen kunt u vrij parkeren. In het centrum van Beuningen geldt tijdens winkeluren een blauwe zone (parkeerschijfzone). Op deze pagina staat allerlei informatie over parkeren in de gemeente Beuningen. Bijvoorbeeld waar parkeerplaatsen voor elektrische auto’s zijn.

Parkeren in Beuningen

Winkelcentrum Beuningen

In Beuningen geldt een blauwe zone in dit gebied. Tijdens winkeltijden moet u hier een parkeerschijf gebruiken:

 • maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur
 • vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
 • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Met uw parkeerschijf mag u maximaal 2 uur lang uw auto parkeren. Daarna kan een andere auto op deze plaats staan. Op deze manier kunnen er meer bezoekers in het centrum van Beuningen parkeren. In de blauwe zone mag u alleen in parkeervakken parkeren en moet u een blauwe parkeerschijf met juiste aanvangstijd zichtbaar achter de voorruit leggen. Buiten de blauwe zone hoeft u geen parkeerschijf te gebruiken.

Woont of onderneemt u in het centrum van Beuningen en heeft u geen eigen parkeergelegenheid? Dan heeft u mogelijk recht op een parkeerontheffing voor de blauwe zone. Meer informatie hierover ziet u via deze link.

Shoppingpark De Heuve

Bij Shoppingpark De Heuve is gratis parkeerruimte beschikbaar bij de winkels en bedrijven. U kunt uw auto in de vakken voor het pand parkeren. Als het druk is, kunt u ook de parkeerplaatsen bij andere bedrijven gebruiken. Parkeren op de doorgaande weg is niet gewenst.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op de parkeerterreinen in de gemeente zijn gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Bij deze parkeerplaatsen staat een verkeersbord gehandicaptenparkeerplaats. Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft mag u uw auto hier neerzetten. U moet de kaart zichtbaar achter de voorruit van uw auto leggen. Soms staat onder het verkeersbord een kenteken. Dan is de parkeerplaats alleen gereserveerd voor het voertuig met dat kenteken. Gehandicaptenparkeerkaarthouders kunnen zo’n parkeerplek aanvragen.

Parkeren met elektrisch voertuig

Gemeente Beuningen juicht het gebruik van duurzame elektrische voertuigen toe. Daarom is het op de volgende plekken in de openbare ruimte mogelijk om uw voertuig te parkeren en op te laden (twee oplaadstekkers per locatie):

 • Van Heemstraweg 46, Gemeentehuis, Beuningen
 • Julianaplein, nabij huisnummer 132, Beuningen
 • Leigraaf 2, De Tinnegieter, Beuningen
 • Forelgracht, nabij huisnummer 63, Beuningen
 • Koolzaadveld 1, Beuningen
 • Kruising Laan 1945 - Herdenkingsstraat, Weurt
 • Pastoor Hootsmansstraat, nabij huisnummer 5 (parkeerterrein de Klef), Ewijk
 • Molenstraat 2, De Paulus, Winssen

Er komen nog meer oplaadpunten bij. Ga naar www.oplaadpunten.nl voor een actieve kaart met daarop alle oplaadpunten in de gemeente Beuningen voor zowel auto, scooter en fiets.

Parkeren grote voertuigen

In de dorpskernen (uitgezonderd bedrijventerrein Schoenaker in Beuningen) is het parkeren van vrachtauto’s en bussen op werkdagen verboden tussen 18:00 uur en 08:00 uur. Dit staat op de verkeersborden bij de bebouwde komgrenzen. Daarnaast zijn er regels voor het stallen van grote voertuigen, zoals campers en caravans. Deze regels staan in de Algemeen Plaatselijke Verordening van gemeente Beuningen. De actuele A.P.V. vindt u op de website www.overheid.nl.

Fietsparkeren

In de centra kunt u uw (brom)fiets vrij parkeren. Gebruik daarvoor wel de aanwezige klemmen en rekken. Zorg er in ieder geval voor dat uw (brom)fiets niet de doorgang belemmert voor andere mensen. Voor elektrische fietsen en scooters zijn op diverse plekken oplaadpunten aanwezig. Deze zijn de raadplegen in deze actieve kaart op www.oplaadpunten.nl

Meer informatie

Heeft u andere vragen over het onderwerp parkeren? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of stuur een e-mail naar gemeente@beuningen.nl.