Parkeerontheffing

In oktober verandert het systeem voor lang parkeren in het centrum van Beuningen. De gemeente stapt begin oktober 2020 over naar een digitaal aanvraagsysteem voor parkeerontheffingen in de blauwe zone. De afgelopen tijd gaf de gemeente (tijdelijke) ontheffingen uit met een verloopdatum in 2019. Deze ontheffingen zijn nog geldig tot en met 31 oktober 2020. Actuele informatie en instructies over dit nieuwe systeem vindt u begin oktober op deze webpagina.

In het centrum van Beuningen geldt een blauwe zone (parkeerschijfzone) in dit gebied. De zone is op deze tijden actief:

  • maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur
  • vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Bezoekers van het centrum moeten tijdens bovenstaande uren een parkeerschijf gebruiken. Zij mogen hun auto dan maximaal 2 uur parkeren.

Bewoners, bedrijven of bouwers in de blauwe zone komen in sommige gevallen in aanmerking voor een parkeerontheffing. Zij kunnen met een parkeerontheffing ook tijdens de winkeluren een auto langer dan 2 uur parkeren. Bekijk de voorwaarden voor een parkeerontheffing.

Ontheffingssoorten

Er zijn parkeerontheffingen voor bewoners, bedrijven en bouwers in de blauwe zone. Bekijk de beleidsregels rondom het parkeren. Ook vindt u in deze link de voorwaarden en welke ontheffingssoorten er mogelijk zijn.

Aanvraag ontheffing vóór oktober 2020

Wijzigt uw kenteken, of wilt u als nieuwe centrumbewoner of -ondernemer vóór oktober een ontheffing aanvragen? Door de behandeltermijn lukt dat helaas niet meer vóór de introductie van het nieuwe systeem. U wacht met uw aanvraag en kunt deze begin oktober digitaal doen. U vindt de instructies dan op deze webpagina.

In de tussentijd kunt u buiten de winkeluren wel in de blauwe zone lang parkeren. Tijdens de winkeluren parkeert u uw auto buiten de blauwe zone. Het doordraaien van een parkeerschijf is verboden. 

Digitale ontheffingsaanvragen

Begin oktober kunt u als u voldoet aan de voorwaarden een digitale ontheffing aanvragen. De huidige ontheffinghouders ontvangen hierover begin oktober een instructiebrief. Ook is een aankondigingsbrief hierover verstuurd.

Meer informatie over het aanvragen van een digitale ontheffing vindt u begin oktober ook op deze webpagina.

Veelgestelde vragen

Bij ingang van het systeem vindt u op deze pagina ook de veelgestelde vragen met antwoorden over het digitale systeem. Die helpen nieuwe aanvragers op weg. Het inloggen voor de aanvraag van een parkeerontheffing gaat met DigiD. Zorg er dus voor dat u dan een DigiD heeft.

Contact

Heeft u andere vragen? Bel dan met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of stuur een e-mail naar gemeente@beuningen.nl.