Film De Burlenburgh, ik ben vrij

Zet dit in mijn agenda

Het studentenhuis De Burlenburgh is een jachtslot aan de Geertjesweg in Wageningen. Bij veel inwoners van Wageningen staat het beter bekend als Villa Sanoer.
Na de oorlog werd het een studentenpension. In 1954 huurt ene Robert Best daar een kamer. In 1980 koopt hij het pand en gaat hij zelf kamers verhuren.
Aan mannelijke leden van Ceres, net zoals hij zelf in zijn studententijd. Tussen de steeds oudere verhuurder en de jonge studenten ontstaat een bijzondere band.

Datum
vrijdag 28 oktober, 2022 van 14:00 tot 16:00
Locatie
Theater De Molen
Over die band hebben Britt van Mechelen en Job van Dijk een film gemaakt. Hun interesse werd gewekt toen de zoon van Job in De Burlenburgh kwam wonen. “Toen ik voor de eerste keer bij mijn zoon op bezoek kwam, werd ik gegrepen door het gebouw en de tradities van de bewoners”, vertelt Job. “Daar moest ik iets mee doen. We zijn samen een paar keer op bezoek geweest zodat de bewoners ons leerden kennen. De jongens waren meteen enthousiast over het idee van een film. De oude heer moest er wat langer over nadenken, maar vond het na enige tijd ook wel een vorm van waardering dat we zijn verhaal en dat van zijn huis op film wilden vastleggen.”
Britt en Job mochten lange tijd in het huis filmen. Soms interviewden ze de bewoners, maar vaak konden ze meekijken met wat er in huis gebeurde. De kijker krijgt zo een uniek kijkje in een studentenhuis, waar je normaal gesproken geen weet van hebt. 
Ze noemen hun film zelf buitengewoon ontroerend.
De worsteling van het ouder worden van een ijdele man, de vriendschappen tussen de bewoners, de band van de oud-huisgenoten met hun oude huis en hun oude huisbaas. Hoe leef je samen, maar hoe bewaak je daarbij ook je vrijheid. Het zit er allemaal in.
 
Vrijdag 28 oktober 14:00 uur
Theater de Molen, Molenstraat 54 Beuningen
Entree: € 7,50, of  € 6,00 voor leden seniorenvereniging Beuningen 
Reserveren kan via www.theaterdemolen.nl