Excursie Historische resten

Zet dit in mijn agenda

Ga mee op zoek naar historische resten in de uiterwaard op 26 juni. De excursie van het Dijkmagazijn laat zien dat tussen de overweldigende hoeveelheid groen er sporen te vinden zijn van menselijke ingrepen.

Datum
zondag 26 juni, 2022 van 10:30 tot 12:00
Locatie
Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen
Is die kleine ruïne een brug of een gebouwtje? Wat doet die rij raadselachtige paaltjes op het strand, waar komen de ijzeren constructies en enorme blokken puin vandaan? Het zijn sporen uit het verleden die vragen oproepen bij wandelaars in de uiterwaarden. Maar ook waterplassen en heuvels die er natuurlijk uitzien horen in dit rijtje thuis. Ze vallen wat minder op, maar blijken ook resten van menselijke ingrepen. 
Tijdens de excursie vertelt de gids over de herkomst, voor zover die bekend is. Met wat speurwerk en redeneren worden deelnemers geprikkeld zelf een antwoord te bedenken. Wat zou het kunnen zijn? Historisch Besef Beuningen en het Dijkmagazijn zijn daarvoor in de archieven gedoken. Zij hebben oude kaarten en foto’s als bewijsmateriaal verzameld om het verhaal sluitend te krijgen. Wie geluk heeft gaat zelfs met een historische vondst naar huis.
 
Met deze activiteit vieren we samen 25-jaar Het Dijkmagazijn (voor alle jubileumactiviteiten zie www.dijkmagazijnbeuningen.nl.)
 
Excursie Historische resten, zondag 26 juni, 10.30-12.00 uur, start Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen, deelname € 3,50.
Reserveren en info via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.