Badge2Match: evenement voor werkgevers en werkzoekenden

Zet dit in mijn agenda

Hoe zou het zijn als werkgevers bij het werven van nieuw personeel verder kijken dan opleiding en werkervaring? Als ze zich richten op competenties (kwaliteiten en vaardigheden)? Dat is precies wat we gaan doen tijdens het unieke matchingevent Badge2Match Rijk van Nijmegen in het Goffertstadion in Nijmegen op 16, 18 en 20 mei. Zo brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt laagdrempelig met elkaar in contact. Dé manier om nieuwe medewerkers of een (andere) baan te vinden!

Van
maandag 16 mei, 2022
Tot
vrijdag 20 mei, 2022
Locatie
Goffertstadion, Stadionplein 1 in Nijmegen

Tijdens Badge2Match staan competenties centraal. Werkgevers hebben aangegeven welke competenties zij zoeken voor de vacatures binnen hun organisatie. Werkzoekenden geven bij aanmelding aan over welke competenties zij beschikken. Is er een match, dan licht tijdens het event de ‘communicerende badge’ op. Hét signaal om met elkaar in gesprek te gaan. Cv’s blijven dus lekker thuis.

3 dagen matchen

Om werkgevers en werkzoekenden zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten zijn er drie verschillende Badge2Match dagen. We starten maandag 16 mei met werkzoekenden tot en met mbo werk- en denkniveau. Woensdag 18 mei zijn de werkzoekenden met hbo/wo werk- en denkniveau aan de beurt. Op vrijdag 20 mei sluiten we af met werkzoekenden met een indicatie banenafspraak of een Wajong uitkering. Bekijk de flyer voor meer informatie en inschrijven (t/m 30 april). De inschrijving voor werkgevers heeft al plaatsgevonden.

Maandag 16 mei

Ben je praktisch opgeleid? Doe mee aan Badge2Match voor werkzoekenden tot en met mbo werk- en denkniveau. Informatie & inschrijven voor 16 mei.

Woensdag 18 mei

Hbo/wo werk- en denkniveau en op zoek naar een baan? Dan is deze Badge2Match dag iets voor jou! Informatie & inschrijven voor 18 mei

Vrijdag 20 mei

Val je onder de banenafspraak of ontvang je een Wajong-uitkering? Badge2Match biedt nieuwe kansen. Informatie & inschrijven voor 20 mei.

Competenties belangrijker dan cv

“We zien dat het aantal vacatures dat moeilijk in te vullen is steeds verder oploopt. Dat komt omdat er minder mensen beschikbaar zijn voor werk. En de mensen die beschikbaar zijn, sluiten vaak qua opleiding en werkervaring niet aan op de vacatures. Die mismatch, daar willen we wat aan doen”, legt Jeanna van Beckhoven, een van de organisatoren van Badge2Match, uit. Medeorganisator Hannie de Jong vult aan: “De huidige arbeidsmarkt dwingt ons op een andere manier te kijken naar personeelswerving. Als je vasthoudt aan strenge criteria wordt het moeilijk om de juiste mensen te vinden. Terwijl er mensen genoeg zijn die misschien niet over de vereiste werkervaring en opleiding beschikken, maar wel de juiste kwaliteiten en vaardigheden in huis hebben. Door verder te kijken dan het cv denken wij dat er veel mogelijk is. Dat gaan we tijdens Badge2Match laten zien.”