Workshop Levende tuin maakt u zelf

Zet dit in mijn agenda

U leert hoe u ervoor zorgt dat teveel water geen overlast geeft en in de zomer planten niet verdrogen.

Datum
woensdag 31 mei, 2023 van 19:15 tot 21:30
Locatie
Het Dijkmagazijn
Hemelwater komt soms in enorme plensbuien, dan weer blijft het weken weg. Dat is lastig voor tuinbezitters. Met een eenvoudig experimentje is uit te vinden of er mogelijkheden zijn om water in de tuin op te vangen en te laten bezinken. Dat geeft kansen om overlast en tekort van water goed aan te pakken. Maar ook in de plantkeuze en aanleg is veel te verbeteren voor de wisselende waterhuishouding.
 
De workshop ‘Een levende tuin maakt u zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. U leert in deze korte inspirerende workshop hoe u uw tuin natuurlijker en diervriendelijker maakt. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Om de aanpassingen succesvol te maken krijgt u advies over succesvolle planten. Na de workshop heeft u praktische handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van uw tuin.
 

Meer informatie

Het Dijkmagazijn Beuningen organiseert deze workshop samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. Hiermee stimuleren Het Dijkmagazijn en de gemeente acties om hittestress te beperken en de waterhuishouding in balans te houden: geen overlast bij hoosbuien en het effect van droogte beperken. Meer informatie vindt u op de website van Het Dijkmagazijn.  
  • Workshop De Levende Tuin
  • Datum: woensdag 31 mei 19.15—21.30 uur
  • Locatie: Het Dijkmagazijn, Dijk 41, 6641 LA  Beuningen.
  • Kosten: gratis
  • Maximaal 12 deelnemers
  • Aanmelden is verplicht