Brei, haak, soldeer of vouw een bodemdier

Zet dit in mijn agenda

Brei of haak een pissebed, soldeer een duizendpoot, vouw een oorworm of naai een naaktslak.

Van
vrijdag 01 september, 2023
Tot
zaterdag 30 september, 2023 om 16:00
Locatie
Het Dijkmagazijn
Alle zelfgemaakte bodemdiertjes worden tentoongesteld tijdens het Groen Festival op 1 oktober. Voor iedere inzender is er een zoekkaart bodemdiertjes. En voor de beste knutsels is er een boek te winnen. 
 
Regenwormen en pissebedden spelen een belangrijke rol in jouw tuin. Ze ruimen bijvoorbeeld afgevallen bladeren op. Daarmee wordt de tuinbodem vruchtbaar én houdt beter water vast. Dát zorgt ervoor dat jouw planten en struiken gezond blijven, ook in droge zomers. Met hun gewoel en gegraaf maken regenwormen de bodem luchtig en mengen ze de aarde.
 
Wie een bodemdier wil maken heeft keuze genoeg: regenwormen, naaktslakken, huisjesslakken, spinachtigen, pissebedden, miljoen- en duizendpoten, kevers, mieren en ook de mol zijn bodemdieren. De gemaakte dieren kunnen tot en met 30 september worden ingeleverd bij Het Dijkmagazijn, open op zaterdagen en zondagen (bij goed weer) van 10.00-16.00 uur, evt. doordeweeks. Voorzie het dier van jouw naam, telefoonnummer en mailadres. Kinderen graag de leeftijd aangeven. Voor kinderen is er een verhalenboek te winnen, voor volwassen een boek over regenwormen in de tuin. En voor iedere inzender een bodemdierenzoekkaart! De knutsels kunnen na 1 oktober opgehaald worden bij Het Dijkmagazijn. 
 

Meer informatie

Bodemdierenknutsel
  • Inleveren tot en met 30 september
  • Locatie: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen
  • Contact: 06-20115319

Meer informatie is te vinden op de website van Het Dijkmagazijn.