Boetseren met Beuningse klei

Zet dit in mijn agenda

Senioren kunnen vanaf vrijdag 13 oktober in Het Dijkmagazijn boetseren met klei uit de Beuningse uiterwaarden.

Van
vrijdag 13 oktober, 2023 om 10:00
Tot
vrijdag 12 januari, 2024 om 12:00
Locatie
Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen

Senioren kunnen vanaf vrijdag 13 oktober in Het Dijkmagazijn boetseren met klei uit de Beuningse uiterwaarden. Deze eerste workshop in een serie van 3 bijeenkomsten is onderdeel van Groen Ontmoeten van de VVSB.

In de Beuningse uiterwaarden zoeken we naar klei die we gebruiken bij het boetseren van werkstukken. Jarenlang gebruikten steenovens de klei aan de Waal. De klei is ook geschikt om creatief mee aan de gang te gaan. Inspiratie halen we uit de structuren van herfstbladeren en uitgebloeide planten. We werken met dat wat de natuur ons te bieden heeft. 

In de eerste bijeenkomst maken we een vogel van boetseerklei. Tijdens de tweede bijeenkomst gebruiken we de klei van de Waal. Deze klei bewerken we om geschikt te maken voor een tableau met een plantenafdruk. We zoeken op de dijk of in de uiterwaarden naar geschikte planten om af te drukken. In de derde bijeenkomst gaan we de eerder gemaakte en inmiddels gebakken vogel glazuren. Voor de vogel maken we een sokkel om het kunstwerk mooi te presenteren. Liefhebbers die tijd over hebben boetseren nog een bloem “de lieveling”. 

Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB in samenwerking met Perspectief en Het Dijkmagazijn. 

Boetseren met Beuningse klei, voor senioren. 13 oktober, 17 november en 12 januari 2024, telkens van 10.00-12.00 uur. Het Dijkmagazijn , Dijk 41 Beuningen. Voor info en aanmelden zie de website van de vereniging van senioren Beuningen.