Bomen kappen

Op 23 februari starten we met het kappen van bomen in de Vording.

De gemeente Beuningen beheert bijna 20.000 bomen in de openbare ruimte. Bomen zijn belangrijk; ze doen goed werk. Zo vangen ze ongezond fijnstof af, halen CO2 uit de lucht en leveren ons zuurstof. Ook zorgen ze voor verkoeling. Soms moet de gemeente helaas bomen kappen, zo ook een aantal bomen in de Vording. We starten met kappen op 23 februari. 

Om bomen te mogen kappen, vroegen we voor diverse straten een kapvergunning aan. Deze vergunningen zijn inmiddels verleend. Voor elke gekapte boom, planten we ergens in Beuningen een jonge boom terug. In de Vording proberen we dat zoveel mogelijk in de wijk te doen. Waar dit niet kan zoeken we een andere plek in de gemeente. 

Start kap bomen

Vanaf 23 februari start de aannemer met het kappen van de bomen. Halverwege maart zijn de werkzaamheden klaar.  

Een paar dagen voordat de aannemer aan de slag gaat in uw straat, krijgt u een brief. Daarin staat wat de werkzaamheden voor u betekenen. Als u vragen heeft over de werkzaamheden, neem dan contact op met de aannemer. Zijn gegevens staan ook in deze brief. 

Triangel, Trompet en Fagot later aan de beurt

De bomen in de Triangel, Trompet en Fagot laten we nog even staan tot het einde van dit jaar. Dat doen we, omdat we daar voorlopig nog niet aan het werk gaan.

Planning

Op onze website vindt u de planning wanneer we waar bomen kappen.