Winssen

De zuidwestzijde van Winssen is een logische en mooie plek voor nieuwe woningen wat het dorp weer in balans brengt. Naast uitbreiding tegen het dorp, liggen er in Winssen ook nog een paar bouwmogelijkheden buiten het dorp.

De zuidwestzijde van Winssen is een logische en mooie plek voor nieuwe woningen. Achter de twee historische linten Geerstraat en Leegstraat is ruimte voor een dorps, landelijk woonmilieu (zie referentiebeelden). Deze uitbreiding sluit aan op de uitbreiding aan de zuidoostzijde van Winssen. Hierdoor is het dorp weer in balans. Een ommetje door het dorp blijft mogelijk zonder dat je verdwaald in de nieuwbouwwijken.

Toekomstbeeld panorama Winssen. Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden (jpg, 2 MB).

Het gebied tussen de Geerstraat, Van Heemstraweg, Leegstraat en Kennedysingel wordt niet helemaal vol gebouwd.

Het krijgt een ruime, groene opzet. Langs de Van Heemstraweg komt een groenzone om het dorp los van deze weg te houden. De oorsprong van Winssen ligt namelijk niet langs deze weg, maar aan de dijk. Vanaf de Van Heemstraweg komt bijvoorbeeld een natuurspeelplek en plukgaarden die langzaam overgaan in het dorp. Door de ruime opzet blijft het aantal nieuwe woningen klein. In totaal komen hier ongeveer 190 woningen bij.

Voor Winssen liggen er nog een paar bouwmogelijkheden buiten het dorp. Dit zijn kleinschalige verdichtingen in de historische linten en een erfontwikkeling bij de Stuivenbergweg (totaal ongeveer 25 woningen). Deze locaties zijn indicatief. Ze vragen om een plan op maat met veel aandacht voor de bestaande omgeving.

Lees verder in het structuurmodel Winssen.

Referentiebeelden toekomstbeeld Winssen. Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden (jpg, 4,6 MB).

Panorama doorsnede per kern_Winssen

Doorsnede panorama kern Winssen. Klik op de afbeelding om het bestand te downloaden (jpg, 2,1 MB).