Coronavirus

Regel uw zaken zoveel mogelijk online. Is dit niet mogelijk? Alleen dan kunt u op afspraak terecht in het gemeentehuis. Hierbij is het dragen van een mondkapje verplicht. Blijf thuis als u grieperig of verkouden bent. Informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus.

Verkiezingskrant in gewone taal

Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Daarom is er de Verkiezingskrant in gewone taal.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Of kent u iemand die hier moeite mee heeft? Stuur hem of haar de Verkiezingskrant in Gewone Taal! Hierin legt Stichting Lezen en Schrijven uit hoe het stemproces werkt. Zo gaat iedereen op 17 maart goed geïnformeerd naar de stembus.

Wat staat er in de krant? 

Deze editie over de Tweede Kamerverkiezing gaat over: 

  • Wat doet de Tweede Kamer?
  • Wie bestuurt Nederland? 
  • Op wie ga ik stemmen? 
  • Stemmen: hoe doe je dat? 
  • Stemmen: wat mag wel en wat mag niet? 
  • Ook vertellen Taalambassadeurs waarom zij wel of niet stemmen. Yvonne Geers: “Door te stemmen kun je meepraten. Van: “Hé regering, luister even!” 

Bekijk de Verkiezingskrant op de website van Stichting Lezen en Schrijven

Heldere informatie in eenvoudige taal 

Alle Nederlanders van 18 jaar of ouder mogen stemmen. Maar wat betekent dat voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen? Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Dan is het bijvoorbeeld moeilijk om op internet op te zoeken waar politieke partijen nu precies voor staan. Of om een stembiljet te begrijpen. Daarom ontwikkelde Stichting Lezen en Schrijven samen met ProDemos de Verkiezingskrant in gewone taal. De krant heeft het Keurmerk Gewone Taal dat is toegekend door Stichting Makkelijk Lezen. Dit betekent dat de informatieve krant begrijpelijk is voor veel mensen.