Tweede Kamerverkiezingen 2023

Op woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Door de val van het kabinet zijn de verkiezingen eerder. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze verkiezingen in de gemeente Beuningen.

 • Helpen bij de verkiezingen

  Wilt u helpen als voorzitter, stembureaulid of teller bij de verkiezingen op woensdag 22 november? Op dit moment brengen we in kaart hoeveel mensen we nodig hebben. Hierna nemen we contact op met mensen die hielpen bij eerdere verkiezingen. Daarna plaatsen we een oproep en kunt u zich aanmelden om te helpen.

 • Mag ik stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing?

  Om een stem uit te brengen moet u kiesgerechtigd zijn. In Nederland zijn er verschillende verkiezingen en de kiesgerechtigdheid is niet bij elke verkiezing gelijk.

 • Ondersteuningsverklaring

  Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. U kunt van maandag 25 september tot en met maandag 9 oktober 2023 een ondersteuningsverklaring invullen.

 • Stembureaus

  Op woensdag 22 november brengt u tussen 7.30 en 21.00 uur uw stem uit. Hier leest u op welke locaties u dit die dag kunt doen.

 • Stemmen in een andere gemeente in Nederland

  Vraag een kiezerspas aan om in een andere gemeente te stemmen. Binnenkort leest u hier hoe u dit digitaal, aan de balie of schriftelijk aanvraagt.

 • Stempas kwijt of niet ontvangen?

  U ontvangt uiterlijk 8 november uw stempas per post. Heeft u op 9 november nog geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Vraag dan een vervangende stempas aan. Binnenkort leest u hier hoe u dit digitaal, aan de balie of schriftelijk aanvraagt.