Ontdekkingsreis Waardevol Beuningen

Wat is nou typisch Beunings? Wat voor gemeente willen we zijn? Hoe gaan we hier met elkaar om? Vragen die we onszelf stellen.

Wat maakt onze gemeente ónze gemeente? 

Wii zoeken antwoord op deze vragen. Als gemeente zijn we bezig met het leggen van een stevig fundament voor de toekomst. Dat traject noemen we 'Waardevol Beuningen'. Afgelopen weken dacht u volop met ons mee! Via een enquete gaf u uw mening over de gevonden kernwaarden of voegde u er een aan toe. Ook gaf u aan wat u voor zich ziet als u het over iets typisch Beunings heeft. Zo komen we steeds dichter bij een antwoord op de vraag: Wat maakt onze gemeente ónze gemeente? In het najaar volgt nog een sessie. Houd deze website en de gemeentepagina in de Maas en Waler in de gaten voor de uitnodiging.

Wat zijn kernwaarden

Kernwaarden zijn de basis van je handelen. Je kompas. Het is de kern van wie je bent.  Kernwaarden bepalen je prioriteiten, wat je doet en hoe je dat doet. Het zegt iets over de manier waarop wij - inwoners, ondernemers, gemeenteraad en gemeentelijke organisaties met elkaar omgaan. Je DNA. Voor de gemeenteraad zijn kernwaarden een meetlat om te kijken of dat wat we doen past bij wie we (willen) zijn. Voor de gemeentelijke organisatie een toetssteen om te zien of het gemaakte beleid klopt bij ons DNA. 

De kernwaarden

Bijeenkomsten dorpen, fotocollage van beeld van de avonden

Wat is typisch Beunings? Inwoners, raadsleden, wethouders en de burgemeester spraken hier samen met ambtenaren vorig jaar over in sessies in de dorpen. En dat leverde interessante gesprekken op. Inspirerende avonden! Daar kwam een compact lijstje met kernwaarden uit:

  • Verbinding,
  • Vertrouwen,
  • Betrokkenheid,
  • Mooi plekje,
  • Eigenzinnig.

Uit de enquete blijkt dat velen zich in deze kernwaarden herkennen. 

Inkleuren 

Na de zomervakantie nodigen we u graag uit voor een bijeenkomst waarin we laten zien wat we met zijn allen bedoelen met de kernwaarden van onze gemeenschap. Op 1,5 meter afstand en toch met elkaar verbonden.