Crisisnoodopvanglocatie sporthal De Tinnegieter

Van 18 maart tot 27 juni 2022 ving de gemeente Beuningen vluchtelingen op in sporthal De Tinnegieter. Lees hier alle informatie terug over deze crisisnoodopvang.

Vluchtelingen uit Oekraïne 

Vanaf half maart tot eind juni 2022 vingen wij binnen onze gemeente vluchtelingen uit Oekraïne op in de crisisopvanglocatie De Tinnegieter. Het aantal vluchtelingen in deze crisisopvang wisselde continu omdat vluchtelingen daar maximaal 7 dagen verbleven. Deze locatie diende als eerste opvang. Vanuit deze tijdelijke opvang ging men naar een noodopvanglocatie in een andere plaats in Nederland. Een plaats waar vluchtelingen langer kunnen verblijven.

Vanaf eind juli 2022 is er ook zo'n noodopvanglocatie in onze gemeente: op het Asdonckterrein in Beuningen.

Vluchtelingen uit Ter Apel

Op dringend verzoek van het COA vingen wij in 2022 tijdelijk ook vluchtelingen uit Ter Apel op in de crisisopvanglocatie De Tinnegieter. Dit gebeurde vanwege de schrijnende situatie in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel. 
Burgemeester Bergman legt uit waarom wij toen gehoor gaven aan dit verzoek:     
“De situatie in het aanmeldcentrum Ter Apel is onhoudbaar. Hierover wordt door het COA de noodklok geluid en het COA is echt naarstig op zoek naar opvangplekken. We zullen als Nederland met zijn allen een oplossing moeten vinden voor deze situatie. Net zoals Nijmegen (in de Jan Massink-hal), Sittard Geleen, Breda, Eindhoven, Oss, pakken we als college van de gemeente Beuningen hierin onze verantwoordelijkheid en bieden nu voor ongeveer 60 mensen een opvangplek in onze crisisopvang.”