Planning

In 2021 richten we de Houtduiflaan in Beuningen opnieuw in. De weg krijgt nieuw asfalt, veilige oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden. Ook verbeteren we de riolering die onder de straat ligt. Op de kruising met de Burgemeester Geradtslaan maken we een rotonde. Op 6 september starten de werkzaamheden. We leggen aan u uit wat er gaat gebeuren en wat dit voor u betekent.

Op de webpagina over de Houtduiflaan leest u wat er gaat gebeuren. 

Omleidingen en bereikbaarheid 

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Winkels en bedrijven zijn via omleidingsroutes bereikbaar. We zorgen ervoor dat de woningen aan de Houtduiflaan en de omgeving zoveel mogelijk bereikbaar blijven. 

Let op! De planning hieronder is onder voorbehoud. Mocht het werk of het weer tegenvallen dan kan de planning veranderen. Op deze pagina is de meest actuele planning te vinden. 

Zwembad

Het zwembad blijft altijd bereikbaar. 

Fase 1: Oversteek Burgemeester Geradtslaan en Sprankel 

  • Afgerond

Fase 2: Kruising Houtduiflaan/Burgemeester van Suchtelenstraat 

  • Afgerond

Fase 3: Houtduiflaan tot aan Kindervreugd

Helaas lopen de werkzaamheden rondom de Houtduiflaan – Kindervreugd uit. Het werk aan de straat was voor KPN, Liander en Vitens reden om ook werkzaamheden te doen. Leidingen, die aangelegd zijn bij de bouw van de wijk, zijn kwetsbaar omdat ze daar al zo lang liggen. Deze leidingen worden vervangen. De vertraging heeft meerdere oorzaken: 

  • Materialen zijn schaars. 
  • Kabel- en leidingbedrijven hebben problemen met personeel. 

Wat betekent dit voor de planning?

De Houtduiflaan is langer afgesloten en gaat voor de kerst weer open. De weg gaat naar verwachting open voor de kerst. Tot die tijd kunt u omrijden via de: 

  • Nieuwe Pieckelaan – Lagunesingel – Wolfsbossingel – Wilhelminalaan;
  • Van Heemstraweg – Haagstraat – Burgemeester Geradtslaan – Sprankel (bestemmingsverkeer). 

Directe bewoners ontvangen hierover nog informatie per nieuwsbrief. 

Fase 4: Rotonde Burgemeester Geradtslaan

Nog niet bekend, helaas lopen de werkzaamheden uit. Zie ook de uitleg bij fase 3. 

Afronding

Nadat de rotonde af is, gaan de Houtduiflaan en de Burgemeester Geradtslaan weer open. Het aanplanten van het groen doen we in het plantseizoen van 2022. 

Vrachtverbod

Tot het einde van de werkzaamheden is er een vrachtverbod voor de straten Burgemeester van Suchtelenstraat, Linde, Lindestraat en Verbindingsweg. 

Wat betekent het vrachtverbod?

Tijdens de werkzaamheden mogen er geen vrachtwagens in deze straten rijden. Denk aan ook aan verhuiswagens. Vrachtwagens rijden in deze periode om van de Nieuwe Pieckelaan – Lagunesingel – Wolfsbossingel – Wilhelminalaan. 

Ontheffing aanvragen

Moet er in deze periode toch een vrachtwagen in uw straat komen, omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen? Dan kunt u een ontheffing aanvragen, 
Dat doet u door een e-mail te sturen naar verkeer@beuningen.nl twee weken voordat de vrachtwagen door de straat moet. Geef daarbij aan (als dit bekend is): 

  • Wat het kenteken van het voertuig is
  • Hoe het voertuig eruit ziet
  • Datum wanneer de vrachtwagen komt 

Heeft u vragen?

Op deze website vindt u veel informatie. Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen of werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Boskalis. Heeft u vragen over het project? Stel u vragen door een e-mail te sturen naar gemeente@beuningen.nl t.a.v. Gijsbert Koudijs. Of bel met de gemeente via 14 024.