Planning

In 2021 richten we de Houtduiflaan in Beuningen opnieuw in. De weg krijgt nieuw asfalt, veilige oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden. Ook verbeteren we de riolering die onder de straat ligt. Op de kruising met de Burgemeester Geradtslaan maken we een rotonde. Op 6 september starten de werkzaamheden. We leggen aan u uit wat er gaat gebeuren en wat dit voor u betekent.

Op de webpagina over de Houtduiflaan leest u wat er gaat gebeuren. 

Omleidingen en bereikbaarheid 

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Winkels en bedrijven zijn via omleidingsroutes bereikbaar. We zorgen ervoor dat de woningen aan de Houtduiflaan en de omgeving zoveel mogelijk bereikbaar blijven. 

Let op! De planning hieronder is onder voorbehoud. Mocht het werk of het weer tegenvallen dan kan de planning veranderen. Op deze pagina is de meest actuele planning te vinden. 

Zwembad

Het zwembad blijft altijd bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden is het aantal beschikbare parkeerplaatsen beperkt. We vragen iedereen om met de fiets of te voet te komen. Willen mensen toch de auto parkeren? Dan kan dat op de tijdelijke parkeerplaats bij het hondenuitlaadveldje.

Fase 1: Oversteek Burgemeester Geradtslaan en Sprankel 

 • Afgerond

Fase 2: Kruising Houtduiflaan/Burgemeester van Suchtelenstraat 

 • Afgerond

Fase 3: Houtduiflaan tot aan Kindervreugd

 • Afgerond 
 • De bovenste (geluidsreducerende) laag kunnen we met dit weer niet aanbrengen, daar is het te koud voor. We gaan deze laag samen aanbrengen met het asfalt op de rotonde. Dan wordt ook de markering aangebracht. 
 • De komende tijd is de aannemer ook nog bezig met het vervangen van de stoep en het aanpassen van de overige bestrating. 

Fase 4: Rotonde Burgemeester Geradtslaan

 • Maandag 28 maart starten we met de aanleg van de rotonde Houtduiflaan - Burgemeester Geradtslaan. We breken de kruising Houtduiflaan – Burgemeester Geradtslaan open. Daarna passen de nutsbedrijven (Liander, KPN en Vitens) hun leidingen aan en leggen we het riool aan. Vervolgens gaat de aannemers verder met de aanleg van de rotonde. De laatste stap die de aannemer zet is het asfalteren van de rotonde. 

Omleidingen

U kunt omrijden via de: 

 • Nieuwe Pieckelaan – Lagunesingel – Wolfsbossingel – Wilhelminalaan – Burgemeester Geradtslaan tot aan kruising Houtduiflaan;  
 • Nieuwe Pieckelaan – Burgemeester van Suchtelenstraat – Houtduiflaan tot aan kruising Burgemeester Geradtslaan; 
 • Van Heemstraweg – Haagstraat – Burgemeester Geradtslaan  tot aan kruising Houtduiflaan.

Bus

Buslijnen 5 en 565 rijden niet over de Burgemeester Geradtslaan, maar rijden om via de Van Heemstraweg. Bekijk de meest actuele reisplanning op de website van Breng.

Afronding

Nadat de rotonde af is, gaan de Houtduiflaan en de Burgemeester Geradtslaan weer open. Dat is naar verwachting op 15 juli 2022. Deze planning is nog wel onder voorbehoud. Het aanplanten van het groen doen we in het plantseizoen van 2022. 

Vrachtverbod

Tot het einde van de werkzaamheden is er een vrachtverbod voor de straten Burgemeester van Suchtelenstraat, De Liende, Lindenstraat en Verbindingsweg. 

Wat betekent het vrachtverbod?

Tijdens de werkzaamheden mogen er geen vrachtwagens in deze straten rijden. Denk aan ook aan verhuiswagens. Vrachtwagens rijden in deze periode om van de Nieuwe Pieckelaan – Lagunesingel – Wolfsbossingel – Wilhelminalaan. 

Ontheffing aanvragen

Moet er in deze periode toch een vrachtwagen in uw straat komen, omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen? Dan kunt u een ontheffing aanvragen, 
Dat doet u door een e-mail te sturen naar verkeer@beuningen.nl twee weken voordat de vrachtwagen door de straat moet. Geef daarbij aan (als dit bekend is): 

 • Wat het kenteken van het voertuig is
 • Hoe het voertuig eruit ziet
 • Datum wanneer de vrachtwagen komt 

Heeft u vragen?

Op deze website vindt u veel informatie. Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen of werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Boskalis. Heeft u vragen over het project? Stel u vragen door een e-mail te sturen naar gemeente@beuningen.nl t.a.v. Gijsbert Koudijs. Of bel met de gemeente via 14 024.