Rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor online een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen bij de gemeente. Vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Dan kan dat vanaf de eerste werkdag na uw examen.

Maak een afspraak (link opent in dit venster)

Kosten

  • Een rijbewijs kost € 39,70.

Heeft u het rijbewijs met spoed nodig? Doe dan  vóór 14.00 uur een spoedaanvraag. U betaalt hiervoor altijd € 34,10 extra. Het rijbewijs kunt u de volgende werkdag ophalen.

Meenemen

  • U vraagt een rijbewijs altijd persoonlijk aan.
  • een kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto eisen
  • uw geldig identiteitsbewijs (paspoort of Identiteitskaart)

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of is deze gestolen, vermist of verloren? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U hoeft niet naar de politie. Maak hiervoor een afspraak.

Eigen verklaring/Gezondheidsverklaring

Bent u 75 jaar of ouder? Of heeft u  een rijbewijs met categorie C,C1, D, D1 en/of E? Dan moet u zich elke 5 jaar medisch laten keuren. Ook kan het zijn dat u zich om medische redenen moet laten keuren voor het rijbewijs. De geneeskundige verklaring die u nodig heeft voor de keuring, ook wel de eigen verklaring/gezondheidsverklaring genoemd, is te krijgen in het gemeentehuis en kost € 37,80. Met deze verklaring geeft u informatie over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hiermee beoordeelt het CBR of u rijgeschikt bent en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is. 

Meer informatie

Rijbewijs