Opblaasfiguren

Luchtbedjes, opblaasbare zwembadjes, strandballen en opblaasflamingo’s: allemaal attributen die we tijdens de warme zomerdagen gebruiken op stranden, in zwembaden of in uw tuin. Maar wat doet u ermee als ze kapot zijn?

Doe ze bij het restafval

Kapotte en lekke opblaaszwembaden, strandballen en opblaasfiguren horen niet bij plastic+. Dit hoort bij restafval. We zien met het warme weer dat veel inwoners de opblaasfiguren bij het plastic+ doen. Hierdoor kan het plastic+ niet worden hergebruikt. Doe uw afgedankte opblaasfiguren dus bij het restafval.

Repareren is nog beter

Is uw opblaasfiguur echt kapot? Of kunt u ‘m nog repareren? Dit kan bijvoorbeeld door het gaatje dicht te plakken. Zo kan het opblaasfiguur nog een keer mee. Dit scheelt niet alleen een nieuw opblaasfiguur, ruimte in uw restafvalzak, maar is ook beter voor het milieu. 

Waarom mag het niet bij plastic+?

Plastic+ is een verzamelnaam voor plastic verpakkingen, blikken en pakken. Dit gaat om verpakkingen als lege shampooflessen en plastic zakken van pasta, rijst, brood of koekjes. Opblaasartikelen zijn geen verpakkingen. De recyclinginstallatie waar plastic+ naartoe gaat, kan geen zwembadjes of luchtbedden verwerken. Het kan zelfs zorgen voor afkeur van plastic+ en storingen in de installatie. Doe opblaasartikelen daarom niet bij het plastic+, maar repareer ze of doe ze bij het restafval.

Een illustratie van een jongen met een opblaaszwembad op zijn hoofd staat naast een medewerker van Dar met een opblaasband in zijn hand. Hierbij staat de tekst: Opblaasfiguur of zwembadje kapot? Gewoon bij 't restafval!