Coronavirus en sporten

U vindt hier meer duidelijkheid over de voorwaarden en spelregels die in de gemeente Beuningen gelden en wat u moet doen. 

Spelregels 

Alle spelregels rondom coronavirus en buitensporten leest u hier.
Hieronder hebben we de belangrijkste regels voor volwassenen (vanaf 19 jaar) en jeugd (t/m 18 jaar) op een rij gezet voor u. 

Spelregels volwassenen (vanaf 19 jaar) 

Buiten sporten en bewegen is weer mogelijk voor personen van 19 jaar en ouder als er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden. U hoeft geen toestemming te vragen aan ons voor het opstarten van activiteiten voor buiten sporten voor volwassenen.  U kunt direct aan de slag. Informeert u ons wel waar u gaat buitensporten? Dit kan door een mail te sturen naar sport@beuningen.nl. Vermeld hierbij  de organisatie, een contactpersoon, telefoonnummer, e-mailadres en de locatie van uw activiteit. 
Hieronder leest u de belangrijkste spelregels. 

 • Binnensportaccommodaties, fitnesscentra en sportscholen blijven gesloten voor sportactiviteiten van verenigingen/stichtingen en (commerciële) sportaanbieders.
 • Clubhuis/kantine is gesloten. In de kleedkamers zijn alleen de toiletten beschikbaar. Zorg ervoor dat u de toiletten regelmatig schoonmaakt. 
 • Houd u aan de hygiënemaatregelen en houd onderling 1,5 meter afstand
 • De volwassenen komen in sportkleding naar de locatie. Douchen/omkleden is niet mogelijk. 
 • De volwassenen gaan direct na de activiteit naar huis. 
 • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor volwassenen nog steeds: blijf thuis.

Spelregels jeugd t/m 18 jaar

 • De groep t/m 18 jaar die georganiseerd en onder begeleiding door sportvereniging buiten sporten en bewegen, hoeft geen rekening te houden met de 1,5 meter afstand.

Meld uw activiteit bij ons aan

Bent u sportaanbieder, zoals binnensportvereniging, particuliere groep, commerciële partij etc.? Heeft u plannen voor het organiseren of weer opstarten van buitensporten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar? Meldt u zich dan bij ons! U kunt uw activiteit aanmelden via de knop hieronder. 
Buitensportverenigingen hoeven zich niet aan te melden. 
Werkt de knop hieronder niet? Open deze website dan in Google Chrome. 

Meld digitaal

Let op! U moet uw activiteiten aanmelden. U mag pas beginnen met de activiteit na toestemming van de gemeente. Dit geldt dus ook voor activiteiten en aanbieder op een eigen sportaccommodatie en buitenterreinen.

Behandeling van uw aanmelding

 • De gemeente bekijkt alle initiiatieven en activiteiten. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons per brief/e-mail.
 • In deze brief leest u of u toestemming heeft om uw actviteit uit te voeren. Controleren handhavers u? Dan kunt u deze toestemming laten zien.

Meer informatie

 • Veel vragen en antwoorden vindt u via de website van de rijksoverheid
 • Wilt u gebruik maken van posters voor informatievoorziening? NOC*NSF maakte posters die sport- en beweegaanbieders kunnen gebruiken bij interne communicatie. Er zijn ook aparte posters voor kinderen, ouders, bestuurders en trainers. Deze kunt u downloaden via deze website.
 • Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of via sport@beuningen.nl

 • Iedereen tot en met 18 jaar mag weer buitensporten. Benieuwd wat kinderen allemaal kunnen doen in onze gemeente? Bekijk het aanbod op hier.