Trouwambtenaren

De vier trouwambtenaren van de gemeente Beuningen stellen zich graag aan u voor.

De trouwambtenaren zijn buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, ook wel afgekort tot BABS.

Yvon Scholten

Van harte proficiat! Jullie willen gaan trouwen of een partnerschap registreren. Wat leuk dat dit gaat gebeuren in de gemeente Beuningen. Als trouwambtenaar mag ik jullie begeleiden naar het belangrijkste moment van deze dag, het JA woord. Wat een mooie ervaring! Ik vind het bijzonder dat ik even in het leven van twee mensen mag stappen, hun unieke geschiedenis en toekomstplannen mag aanhoren en deze ga verwoorden tijdens een ceremonie.

Naast de wettelijke regels van de huwelijksvoltrekking of het geregistreerde partnerschap is er ook beperkte ruimte voor een persoonlijke invulling. Dit en nog veel meer bespreken we tijdens onze ontmoeting. Het is een bijzonder moment om te zien hoe twee mensen, in het bijzijn van familie en vrienden, die belofte aan elkaar doen door ‘ja’ te zeggen. ‘Ja’ voor elkaar en ‘ja’ voor een gezamelijke toekomst. Zo is er het jonge bruidspaar dat niet kan wachten om een nieuwe weg in te slaan, het samengestelde gezin dat bruist van energie of het wat oudere bruidspaar dat levenservaring uitstraalt, allemaal spreken ze de liefde hardop uit. Het is dan mijn taak om het ja-woord dat gouden randje mee te geven.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten!

Anke Mathijssen-Jousma

Mijn naam is Anke Mathijssen-Jousma, sinds 1998 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, kortgezegd BABS. In mijn ogen het leukst denkbare beroep dat een mens kan uitoefenen. Elke verbintenis is een nieuwe uitdaging en elke ceremonie is weer anders. Daarbij staat het paar altijd centraal. Of het nu gaat om trouwen, het geregistreerd partnerschap of de omzetting van een partnerschapsregistratie naar een huwelijk; jullie gaan een speciaal moment in je leven meemaken.

Om het ook echt de ceremonie te laten zijn die bij jullie past, maak ik graag een afspraak om elkaar een beetje te leren kennen. Aan eventuele wensen kom ik zoveel mogelijk tegemoet, maar het moet natuurlijk wel binnen de kaders van de wetgeving passen. Samen komen we daar zeker wel uit, waarna ik een sprankelende en persoonlijke ceremonie voorbereid waarin jullie verhaal maar zeker ook een vleugje humor te verwachten is. Het is altijd weer fantastisch om als BABS een bijdrage te mogen leveren aan de bijzondere dag van twee mensen die kiezen voor een leven met elkaar. Misschien wel van jullie dag.

Nico Remers

Nico Remers, begin 60, jong van geest en uiterlijk, creatief, zeker ook met woorden. Jullie mooiste dag op een prachtige locatie in de gemeente Beuningen met mij als Buitengewoon Ambtenaar van de  Burgerlijke Stand. Ik voltrek mijn huwelijken in een ongedwongen, soms luchtige sfeer. Met humor als dat kan en uiteraard serieus tijdens het officiële gedeelte. Het is jullie trouwdag. In goed onderling overleg tijdens een voorgesprek maken we er samen de dag van die jullie voor ogen hebben. In het bijzijn van jullie getuigen, familie en al jullie dierbaren stralen jullie, vol liefde en genegenheid naar elkaar, met als hoogtepunt het wederzijds JA-woord.

Ik kijk ernaar uit om er samen met jullie een heel mooie en persoonlijke ceremonie van te maken. Het wordt jullie prachtige trouwdag. Naast het traditionele man-vrouw huwelijk, vind ik het ook heel mooi en bijzonder om twee mannen, cq twee vrouwen, met elkaar in de echt te verbinden. Mocht het nodig zijn om (een deel van) de ceremonie in het Engels te doen, dan is dat ook geen probleem.

Marjan Bernts

Marjan Bernts is mijn naam. Ik ben sociaal en betrokken van aard en werk nu 6 jaar als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand ( BABS ). Ik ben een echt mensen-mens en vind het fijn om een bruidspaar te mogen begeleiden naar het JA-woord. Een speciaal moment, met een speciale voorbereiding en aandacht voor diegene waar het om gaat namelijk “het bruidspaar”.
Het intake gesprek is er om nader kennis te maken met elkaar en alles te bespreken wat wenselijk is. Binnen de kaders van de wet. Rekening houdend met evt. andere sprekers en/of kinderen die mee willen “tekenen”. En dit alles samen te brengen in een passende verbintenis.