Doorkomst 4Daagse 2024: een feest voor iedereen

Op woensdag 17 juli verwelkomen we de wandelaars van de Nijmeegse 4Daagse weer in onze gemeente. Zij lopen de route van de tweede dag, de roze woensdag of ook wel de Dag van Wijchen, Beuningen en Weurt!

Doorkomst 4Daagse: een feest voor iedereen!

Het is ieder jaar weer een groot feest langs de route. Juicht u de wandelaars vanaf de kant van de weg toe? Trek dan iets roze of met regenboogkleuren aan en/of versier uw huis! 
De doorkomst van de 4Daagse is voor veel mensen een onvergetelijke dag. Dit willen we graag zo houden. We vragen u om rekening met elkaar te houden. Let u ook op volgende punten? 

  • Gaat u vooraf al uw plek reserveren en markeren? Zorg er dan voor dat uw markering niet over plantvakken, de weg of fiets- en voetpaden komt. Ook mag er over de weg of een fiets- of voetpad niks gespannen worden. Zo houden we het voor de doorkomst veilig. Let op! Als de markering onveilig is, dan kunnen we de plek afbreken. 
  • Een aantal plekken langs de route is via een vergunning gereserveerd voor muziekgezelschappen, horeca of inwoners die iets verkopen. Houd deze plekken vrij.
  • Wilt u muziek draaien? Zorg ervoor dat uw geluid de muziek van de muziekgezelschappen of uw buren verderop niet overstemt.
  • Nadat de laatste loper is langs gelopen, ruimen we de route op. De weg is hierna weer bereikbaar voor verkeer. Zorg ervoor dat uw feestje langs de weg dan ook is afgelopen en alles schoon is.
  • Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en politie op.
  • Neem na afloop uw afval en spullen (bijvoorbeeld stoelen, bank of tafel) weer mee naar huis.
  • Bij warm weer: drink voldoende water en pas op met alcohol.

Muziek Burgemeester Geradtslaan

Vorig jaar was er een pilot met muziek op het stuk route Burgemeester Geradtslaan (ter hoogte van de Bristol). Hier hingen speakers met een en dezelfde muziek. Bij speeltuin De Kindervreugd stond een dj die feestmuziek draaide voor de wandelaars. 
Dit is goed bevallen voor zowel wandelaars als aanwezige toeschouwers. We gaan dat dit jaar weer zo doen.
In Wijchen (en steeds meer andere gemeenten) draaien ze op de route (in het centrum) ook een en dezelfde muziek. Veel wandelaars ervaren dit als prettig omdat ze niet allerlei verschillende soorten muziek door elkaar heen horen. 
We begrijpen dat u het misschien niet leuk vindt dat u dit jaar niet uw eigen muziek kan draaien. Maar we hopen dat u er alsnog een feestje van maakt met gezelligheid van vrienden, familie en natuurlijk de wandelaars. 

EHBO-posten

Heeft u als bezoeker of loper eerste hulp nodig? In Beuningen staan bij het Thujapark, het Thorbeckeplein en bij de tennisbaan op de hoek Geradtslaan/Lindenstraat EHBO-posten. Heeft u op andere plekken hulp nodig? Dan komt de EHBO naar u toe.

Meer informatie