Aangepaste dienstverlening

Wij volgen de adviezen van het RIVM en beperken daarom persoonlijk contact. Op dit moment is het alleen mogelijk om in overleg met onze medewerkers telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 024. Kijk eerst of het ook mogelijk is om uw zaken direct online te regelen via deze website.

Meer informatie over het coronavirus vindt u op www.beuningen.nl/coronavirus

Zoekresultaten

284 resultaten voor ‘’

 • Thuis en corona

  28 maart 2020

  Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Wat kunt u doen?

 • hallo-ik-ben-corona-1

  28 maart 2020, pdf, 1MB
 • Hulp voor ondernemers: coronavirus

  15 maart 2020

  Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen.

 • Rattenbestrijding

  Helaas is het op dit moment niet mogelijk om ons team Ongediertebestrijding in te zetten.

  Bestrijding van ratten voert de gemeente uit. Ziet u regelmatig veel ratten op uw terrein, in uw buurt of wijk, dan meldt u dit bij de gemeente.

 • Nieuwe coalitie in de startblokken

  27 maart 2020

  Afgelopen weken onderhandelden Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en de Partij van de Arbeid in de gemeente Beuningen over de vorming van een nieuwe coalitie. Inmiddels ligt er een nieuw coalitieakkoord met als naam ‘Nieuwe verbindingen’. Hierin krijgen onderwerpen zoals wonen, werken, duurzaamheid, energie en omgeving veel aandacht. Op vrijdag 27 maart maakten de partijen dit akkoord openbaar.

 • Coalitieakkoord 2020

  pdf, 10MB
 • Schuldhulpverlening in Beuningen ‘Op tijd erbij’

  27 maart 2020

  Op 1 mei start de gemeente Beuningen met het project “Op tijd erbij”. Door samen te werken met woningcorporatie Woonwaarts, zorgverzekeraars en waterbedrijf Vitens komen inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld bij de gemeente. Hierdoor is het mogelijk in een vroeg stadium samen naar oplossingen te zoeken. Dit om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

 • Tijdelijke overbruggingsregeling gevestigde ondernemer en ZZP'er coronavirus

  23 maart 2020

  Het kabinet heeft vanwege de corona-crisis een pakket aan maatregelen gepresenteerd voor ondernemers. Doel van deze maatregelen is om de banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Gemeenten voeren de tijdelijke overbruggingsregeling voor gevestigde ondernemer en ZZP'er uit.

 • Geactualiseerde noodverordening van kracht

  26 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag op 26 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld.

 • Werkzaamheden viaduct A50

  26 maart 2020

  Van maandag 30 maart tot en met donderdag 2 april voert Rijkswaterstaat betonreparaties uit aan het A50-viaduct over de Van Heemstraweg in Ewijk. Hiervoor is één rijstrook op de Van Heemstraweg afgesloten. Verkeerslichten regelen het verkeer.

 • Trouwen of geregistreerd partnerschap

  Informatie over trouwen of geregistreerd partnerschap in de gemeente Beuningen.

 • Burgemeester: Twee inwoners overleden aan coronavirus

  26 maart 2020

  In de afgelopen dagen zijn helaas 2 inwoners van de gemeente Beuningen overleden als gevolg van een besmetting met het Coronavirus.

 • Coronanieuws

  Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten die te maken hebben met het coronavirus. Wilt u ander nieuws zien? Kijk hiervoor op de startpagina van de website. Algemene informatie over het coronavirus en wat u kunt doen leest u op www.beuningen.nl/coronavirus.

 • Brand loods gemeentewerf

  25 maart 2020

  Op woensdag 25 maart is rond 12.00 uur een brand geweest bij een loods van de gemeentewerf.

 • Gevonden voorwerpen

  Bekijk hier de lijst met gevonden voorwerpen.

 • Informatie over het coronavirus

  02 maart 2020

  We begrijpen goed dat u gezien de laatste ontwikkelingen veel vragen heeft over het coronavirus. Als gemeente staan we in nauw contact met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) en de GGD. Hier leest u waar u meer informatie kunt vinden en wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Beuningen heeft EnergieVoorVier

  23 maart 2020

  Energiecoöperatie EnergieVoorVier vertelt graag waar zij mee bezig is.

 • Is uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie?

  10 maart 2020

  Het isoleren van de spouwmuur verhoogt het comfort binnen en de energierekening gaat naar beneden. Bovendien is spouwisolatie veel goedkoper dan u misschien denkt.

 • Werkzaamheden lantaarnpalen en openbare verlichting

  07 maart 2020

  De gemeente Beuningen gaat bewuster om met de openbare verlichting. Komende weken gaan we oude lantaarnpalen en lampen vervangen door duurzame led-verlichting. Dit doen we verspreid door de hele gemeente, voornamelijk enkele straten in de woonwijken in Beuningen, Winssen, Ewijk en Weurt.

 • Beuningen gaat voor meer woningen

  04 maart 2020

  Het Rijk, de provincie Gelderland en 18 gemeenten, waaronder Beuningen, maken afspraken om samen snel meer woningen te bouwen in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot 2025 moeten er 20.000 woningen bijkomen. Op de lange termijn zelfs 50.000 tot 60.000.

 • Nieuwe leverancier hulpmiddelen Wmo

  04 maart 2020

  De gemeenten in de regio Nijmegen (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen) werken vanaf 1 juni 2020 samen met een nieuwe leverancier voor Wmo hulpmiddelen: Welzorg. Welzorg levert hulpmiddelen, zoals scootmobielen en rolstoelen, aan mensen die via hun gemeente een Wmo voorziening krijgen.

 • Hulp nodig bij de administratie? Stichting Perspectief helpt!

  04 maart 2020

  Vanaf 3 maart is het nieuwe project ‘Administratie voor elkaar’ van start gegaan. Heeft u moeite met het begrijpen van brieven, het invullen van formulieren of het regelen van de administratie? Vrijwilligers, met een financiële achtergrond, van Stichting Perspectief helpen u graag op weg!

 • De vlog van de burgemeester

  Sinds 12 maart heeft ons kabinet, in verband met het Coronavirus, een aantal maatregelen genomen die ons leven in de gemeente Beuningen beïnvloeden. Het is belangrijk dat we ons aan deze afspraken houden om elkaar te beschermen. In deze vlog spreekt burgemeester Daphne Bergman u toe.

 • Inwoonster uit Ewijk besmet met coronavirus

  05 maart 2020

  Vanmiddag is bij 4 personen uit Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD geven aan dat het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe) en een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) die allemaal in Noord-Italië zijn geweest. Zij verblijven thuis in isolatie. De vierde persoon, een vrouw uit Nijmegen, is opgenomen in het Radboudumc Nijmegen. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd. In totaal zijn in Gelderland-Zuid nu 6 besmette gevallen bekend.

 • Coronavirus in onze regio

  24 maart 2020

  De maatregelen die vandaag, 12 maart, zijn afgekondigd door het kabinet, hebben ook gevolgen voor de regio Gelderland-Zuid. De burgemeesters van de regio, waaronder burgemeester Bergman, zijn aan het eind van de middag bij elkaar gekomen voor overleg.

 • Inventarisatie bijeenkomsten met meer dan 100 personen coronavirus

  12 maart 2020

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat evenementen met meer dan 100 personen niet door kunnen gaan. Wij gaan ervan uit dat naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid u uw evenement, overleg en/of bijeenkomst niet door laat gaan. We verwachten dat u daarin uw verantwoordelijkheid neemt. Hieronder leest u meer.

 • Gevolgen coronavirus voor evenementen in Beuningen

  24 maart 2020

  Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn gewoon open. Een aantal bijeenkomsten die de gemeente Beuningen organiseert, is gewijzigd of afgelast. Hiermee volgt Beuningen de landelijke richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het overzicht is nog niet volledig en werken we regelmatig bij.

 • Voorzitter Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kondigt noodverordening coronavirus af

  14 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 14 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid vastgesteld.

 • Commissievergadering 17/03 schriftelijk

  24 maart 2020
 • Het indammen van het coronavirus en wat dat betekent voor u

  24 maart 2020

  Gemeente Beuningen heeft een overzichtpagina waar alle berichten over het indammen van het coronavirus en de maatregelen die daarvoor nodig zijn staan.

 • Extra maatregelen: scholen, horeca gesloten

  24 maart 2020

  Zondag 15 maart heeft de rijksoverheid extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. "Het zijn ingrijpende maatregelen", zegt burgemeester Bergman. "Maar gezondheid staat nu op 1."

 • Informatie leerlingenvervoer en coronavirus

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Maakt uw kind gebruik van Leerlingenvervoer? Meldt u zich dan bij uw vervoerder van leerlingenvervoer.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca en sportclubs

  15 maart 2020

  Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

 • Dienstverlening gemeente Beuningen door coronavirus

  16 maart 2020

  De gemeente is geopend volgens de openingstijden, dat geldt ook voor de gemeentewerf. Maar door de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, hebben wij onze dienstverlening aangepast. Houd hier rekening mee.

 • Afstand houden, waar hebben we het over?

  16 maart 2020

  Het advies van de overheid om afstand van elkaar te houden is niet voor iedereen duidelijk. Wat wordt daarmee bedoeld?

 • Noodverordening voor Gelderland-Zuid aangepast

  16 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft vandaag op 16 maart de Noodverordening Coronavirus veiligheidsregio Gelderland-Zuid geactualiseerd en vastgesteld. Deze noodverordening geldt ook voor de gemeente Beuningen

 • Noodopvang kinderen van ouders in vitale beroepen

  19 maart 2020

  Vanaf maandag 16 maart zijn de scholen en kinderdagverblijven gesloten als noodmaatregel in de bestrijding van het Corona-virus. Voor de kinderen van ouders met cruciale beroepen wordt noodopvang geregeld, zodat hun ouders werkzaam kunnen blijven. Dat geldt ook voor kinderen waarvan slechts één ouder een vitaal beroep heeft, kunnen aankloppen bij hun school of kinderopvang als ze zelf geen opvang kunnen regelen. De scholen en kinderopvang regelen deze opvang in eerste instantie zelf.

 • Corona-informatie in heel veel talen

  21 maart 2020

  Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Ook als je de Nederlandse taal niet of niet goed snapt.

 • NL-alert coronavirus: Nederlands/English

  22 maart 2020

  Er is zojuist een NL-Alert verstuurd in heel Nederland over dat het belangrijk is om afstand te houden van elkaar.

 • Vraag over het coronavirus? Hier kun je terecht

  22 maart 2020

  Lees hieronder waar je terecht kunt voor meer informatie.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  24 maart 2020

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

 • Home

 • Cliëntenraad

  De cliëntenraad is een onafhankelijke raad die bestaat uit inwoners van de gemeente Beuningen.

 • Zandwinning Beuningse Plas

  De gemeente gaat zand winnen in het gebied ten zuidoosten van het dorp Beuningen.

 • Corona-informatie in heel veel talen

 • Corona-informatie TIGRINYA

  21 maart 2020, pdf, 730kB
 • Corona-informatie Turks

  21 maart 2020, pdf, 545kB
 • Corona-informatie Pools

  21 maart 2020, pdf, 553kB
 • Corona-informatie Spaans

  21 maart 2020, pdf, 595kB
 • Corona-informatie Engels

  21 maart 2020, pdf, 539kB
 • Corona-informatie Papiemento

  21 maart 2020, pdf, 547kB
 • Corona-informatie Arabisch

  21 maart 2020, pdf, 582kB
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  U hebt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig als u gaat werken in bijvoorbeeld de kinderopvang of het onderwijs, of als u een wapenvergunning aanvraagt.

 • Handtekening legaliseren

  Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis.

 • Garantstelling, visum kort verblijf

  Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan hebt u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met een gelegaliseerde handtekening.

 • Bewijs van in leven zijn (attestatie de vita)

  Een pensioenfonds of uitkeringsinstantie kan vragen om een bewijs van in leven zijn.

 • Energiek Beuningen

  Duurzame energie-opwek heeft een belangrijke rol in de energievisie Energiek Beuningen. Er is daarom gekeken naar locaties voor grootschalige duurzame energie in Beuningen. Het besluit van de gemeenteraad over het Locatieplan Zon & Wind van 9 april 2019 is leidend. Toen is besloten over de zones voor wind- en zonne-energie.

 • Onderwijs in Beuningen

  In de gemeente Beuningen zijn diverse scholen voor basisonderwijs te vinden. Voor voortgezet onderwijs kunnen jongeren kiezen uit middelbare scholen in de omgeving, zoals in Druten en Nijmegen.

 • Kinderopvang en gastouderopvang

  Bent u op zoek naar opvang voor uw kind(eren) binnen onze gemeente? In onze gemeente hebben we tal van mogelijkheden.

 • Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

  U kunt uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk. De wijze waarop u dit doet bepaalt u zelf. Net als bij een ‘gewoon’ huwelijk kan dat met een uitgebreide ceremonie of heel eenvoudig.

 • Erkennen van een kind

  U kunt uw kind erkennen bij de gemeente.

 • Aangifte overlijden

  Als iemand overlijdt moet u daarvan aangifte doen in de gemeente waar die persoon is overleden.

 • Aangifte geboorte

  Is uw kind geboren in de gemeente Beuningen? Geef de geboorte dan binnen 3 dagen aan bij de gemeente.

 • Bouwen en verbouwen

  Heeft u plannen om te bouwen of te verbouwen? Controleer of u hiervoor een omgevingsvergunning nodig heeft.

 • Omgevingsvergunning

  De omgevingsvergunning geeft toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur.

 • Gemeentegids

  Elk jaar wordt huis aan huis de gemeentegids van de gemeente Beuningen bezorgd. In deze gids staat algemene informatie over de gemeente en de adressen en telefoonnummers van belangrijke instellingen, verenigingen en stichtingen. Dit adressendeel van de gemeentegids staat ook online.

 • Gedragsregels en serviceafspraken

  Bezoekt u het gemeentehuis, de gemeentewerf of heeft u via een ander kanaal contact met de gemeente, dan gelden er gedragsregels en serviceafspraken.

 • Paspoort

  Een paspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort ophalen bij de gemeente.

 • Identiteitskaart

  Met een identiteitskaart (ID-kaart) reist u alleen binnen Europa. U vraagt de ID-kaart persoonlijk aan in het gemeentehuis.

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Maak hiervoor online een afspraak.

 • Contact en openingstijden

  Neem contact op met de gemeente of bekijk de openingstijden.

 • Afspraak maken

  De gemeente werkt op afspraak.

 • Duurzaam wonen

  Energiebesparende maatregelen in en rond uw woning zorgen voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.

 • Opknapbeurt Weurt-zuid

  De Scheidingsweg, Thomas van Heereveldstraat zijn toe aan onderhoud en krijgen een opknapbeurt. Op deze website leest u hier meer over.

 • Feiten en cijfers

  Over de gemeente Beuningen en haar bevolking zijn allerlei cijfers bekend, zoals oppervlakte, inwoneraantallen, leeftijdsopbouw of veel voorkomende namen.

 • Evenementen

  Door Corona gaan evenementen in ieder geval tot en met 6 april 2020 niet door.

 • Noodverordening-14-maart-2020.02

  14 maart 2020, pdf, 100kB
 • Workshop smartphonefotografie

  wo 08 april om 19:00 t/m 22:00
 • Wonen in de Ecowieck

  10 maart 2020

  Wilt u misschien komen wonen in de Ecowieck? Dan leest u hier meer hierover.

 • Evenement organiseren? Vraag op tijd een evenementenvergunning aan

  Wilt u een evenement organiseren, vraag dan op tijd een evenementenvergunning aan.

 • Evenement organiseren

  Wilt u een evenement organiseren voor publiek? Hiervoor heeft u toestemming van de gemeente nodig. Let op! Zorg ervoor dat u minimaal 8 weken voordat uw evenement plaatsvindt een evenementenvergunning aanvraagt.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Wanneer u een voorwerp vindt of bent verloren, doe dan aangifte aan de gemeente.

 • Struinexcursie landgoed Doddendaal

  zo 15 maart om 10:30 t/m 12:00
  Slot Doddendael in Ewijk
 • Leges

  Leges zijn vergoedingen die u betaalt voor allerlei administratieve handelingen die de gemeente voor u doet. Met de leges betalen we de kosten die we maken om de dienstverlening mogelijk te maken. Het is niet de bedoeling dat de gemeente hiermee winst maakt.

 • Verkeer

  In een aantal straten geldt een parkeerverbod. Hiervoor plaatsen we verkeersborden op vrijdagmiddag/avond. Parkeer uw voertuig in dat geval ergens anders. Ook de bus gaat anders rijden.

 • Wegafsluitingen

  Vanwege de Olympia’s Tour sluiten we een aantal wegen (tijdelijk) af voor verkeer. Hierdoor kan het zijn dat u meer reistijd heeft of dat plekken minder goed bereikbaar zijn. Houd hier dus rekening mee. Lees hier meer.

 • Olympia’s Tour door Beuningen

  Op zaterdag 21 maart verandert de gemeente Beuningen in een wielerparcours. Hier leest u meer over de Olympia's Tour.

 • Vacature Cliëntenraad Beuningen

  04 maart 2020

  Komt u op voor de belangen van inwoners die zorg of hulp kunnen gebruiken? En inwoners die zoeken naar arbeid en/of inkomensondersteuning nodig hebben? Word dan het nieuwste lid van de Cliëntenraad Beuningen. En geef samen advies aan de gemeente.

 • Expositie Marjo Schoenmaker

  di 03 maart om 10:00 t/m do 30 april om 23:59
  Gemeentehuis, Beuningen

  Marjo Schoenmaker (1959) uit Beuningen exposeert haar schilderijen van acryl op doek en papier in het Gemeentehuis in Beuningen. Vanaf 3 maart zijn deze te bekijken op de eerste verdieping.

 • Ontdekkingsreis Waardevol Beuningen

  Wat is nou typisch Beunings? Wat voor gemeente willen we zijn? Hoe gaan we hier met elkaar om? Vragen die we onszelf als gemeentebestuur stellen.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  De burgerlijke stand maakt akten op van belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Zoals geboorte, huwelijk, echtscheiding, geregistreerd partnerschap, beëindiging geregistreerd partnerschap en overlijden.

 • Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

  Een uittreksel BRP is een officiële verklaring van de gemeente dat u in de gemeente Beuningen woont.

 • GWMN Beuningse Plas 12.2019 LvH

  pdf, 1MB
 • Naamgebruik

  U kunt bij de gemeente aangeven dat u een andere achternaam wil gebruiken.

 • Vertrek naar het buitenland (emigratie)

  Informatie voor als u gaat emigreren.

 • Briefadres

  Kunt u uw post niet ontvangen op het adres waar u verblijft? Dan kunt u een briefadres aanvragen bij de gemeente.

 • Verhuizing doorgeven

  Gaat u verhuizen? Geef dit op tijd door.

 • Leuke wandel- en fietsroutes

  Op deze pagina vindt u leuke wandel- en fietsroutes.

 • Omgevingswet

  27 februari 2020

  Hoe bereidt de gemeente Beuningen zich voor op de Omgevingswet?

 • Antwoordstrook

  27 februari 2020

  Geef u op voor de Maas&Waalse Schoonmaakdag 2019.

Verfijn uw zoekopdracht

Zoek binnen

 • Gehele site

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina