Vacature: Consulent Jeugd

Ben jij onze nieuwe collega met kennis van het sociale domein? Weet je alles van de Jeugdwet? Voel jij je helemaal thuis in de wereld van jeugdigen en hun gezinnen en kun jij hen ondersteunen bij het vinden van de juiste begeleiding? Dan zoeken we jou!

Wil jij werken in een kleinschalige en informele organisatie? Ben jij op zoek naar een uitdagende baan waarbij je veel verantwoordelijkheid en een breed takenpakket krijgt? Wil jij graag een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van het sociaal team? Dan ligt er een leuke uitdaging op je te wachten bij de gemeente Beuningen!
Wij zoeken een:

Consulent Jeugd

(30 uur per week)

Jij doet ‘t gewoon

Als consulent Jeugd behandel je aanvragen op het brede terrein van de Jeugdwet. Je voert integrale vraag verhelderende gesprekken met cliënten (veelal jeugd) met als resultaat een heldere analyse van de situatie op de verschillende leefgebieden. Ook voer je gesprekken met gezinnen waar sprake is van meervoudige complexe problematiek. Je informeert aanvragers over procedures en je beoordeelt aanvragen. Hierbij staan zelfredzaamheid en eigen kracht van de inwoners voorop. Het doel is om met een gezin tot een passend plan van aanpak te komen waarin je werkt vanuit het principe 1 gezin-1 plan-1 regisseur. Je voert regie op het doel en resultaat van de ingezette zorg en w aar nodig organiseer je overleggen met zorgpartners. Daarnaast verzorg je de administratief-procedurele afhandeling en verricht je achterwachtdiensten waarbij je de balie zorg en inkomen ondersteunt. Als laatste lever je een bijdrage aan de doorontwikkeling van het sociaal team Beuningen.

Wat neem je mee?

 • Je hebt hbo-werk- en –denkniveau en kennis van de Jeugdwet, Awb (algemene wet bestuursrecht) en specifiek de routing en aanpak bij het jonge kind.
 • Je hebt werkervaring in een vergelijkbare functie en je bent in het bezit van een SKJ beroepsregistratie.
 • Je hebt ervaring met regie voeren op doel en resultaat en je werkt hierbij integraal.
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en je hebt een brede kennis van de sociale kaart.
 • Je bent in staat om inwoners met diverse gespreksvormen te motiveren en in hun kracht te zetten.
 • Je staat stevig in je schoenen om de verschillende belangen om te zetten naar het belang van de jeugdige en zijn/haar netwerk. 
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden jou

 • Een uitdagende functie binnen onze gemeente voor 30 uur per week. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, met perspectief op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid. 
 • Een vast maandsalaris. Deze functie is gewaardeerd op niveau 9 (peildatum CAO Gemeenten 1-4-2022, maximaal 4208,- euro bruto per maand op basis van 36 uur). Afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald. 
 • Een vrij besteedbaar Individueel Keuze Budget(IKB) voor doelen die passen bij jouw levensfase en persoonlijke wensen. Je kunt hierbij denken aan het kopen van extra verlofuren of een opleiding. Het IKB bedraagt 17,45% van je brutosalaris.
 • Een goede balans tussen werk en privé door flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Je deelt je eigen agenda in op basis van een Individuele Werkkaart. 
 • Een onboardingsprogramma waarbij je een buddy toegewezen krijgt die je wegwijs maakt in onze organisatie.
 • Mogelijkheid tot uitruil woon-werk reiskosten. Je profiteert van een belastingvoordeel. 
 • Een iPhone en laptop van de gemeente.
 • Een goede pensioenregeling, we zijn aangesloten bij Pensioenfonds ABP. 
 • Een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering en sportabonnement.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenverzekering en een aantal andere aanvullende verzekeringen.

Werken bij gemeente Beuningen

De gemeente Beuningen strekt zich uit langs de zuidelijke oever van de Waal en bestaat naast Beuningen uit de dorpen Ewijk, Winssen en Weurt. Samen met ruim 180 collega’s werk jij aan een hoge mate van toegankelijkheid richting inwoners. Gemeente Beuningen kent 4 afdelingen: belastingen en buitenruimte, beleid en ontwikkeling, dienstverlening en informatie- en bedrijfsvoering. Als consulent WMO/Jeugd maak je onderdeel uit van het sociaal team binnen de afdeling Dienstverlening.

Binnen de gemeente Beuningen wordt er gewerkt met zelforganiserende teams. Samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en flexibiliteit zijn belangrijke kernbegrippen en van groot belang in de organisatie. Collega’s zijn hulpvaardig, betrokken en er heerst een prettige werksfeer. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit, vernieuwing en (persoonlijke) ontwikkeling. 

Klinkt goed? Solliciteer dan snel!

Solliciteren kan direct en alleen online via de website www.werkeningelderland.nl Graag ontvangen we je motivatie en cv vóór 5 juli. Voor deze functie wordt tegelijkertijd intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor op externe kandidaten. Een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor deze functie. Als je eerst meer wilt weten over de inhoud van deze functie of personele vragen hebt, neem dan contact op met Edwin van Zeijst, teamleider sociaal team. Hij is bereikbaar via 14 024. Nieuwsgierig naar de gemeente Beuningen? Kijk op onze website voor meer informatie of ga naar ons YouTube-kanaal.
    
Wij stellen acquisitie naar aanleiding van de vacature niet op prijs.