Uitslagen enquete

De gemeenteraad stelt vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. De raad wilde hierbij graag van u horen wat voor een soort burgemeester de gemeente Beuningen nodig heeft. U kon uw mening tot 21 mei 2018 hiervoor doorgeven via een vragenlijst.

De gemeente ontving 153 reacties, waarvan 120 digitaal en 33 schriftelijk. Daaruit werd duidelijk dat de nieuwe burgemeester enthousiasme en kracht uit moet stralen en dat moet kunnen overbrengen op anderen. Daarbij moet hij of zij koers houden, ondanks tegenslag. Deze eigenschap ‘vasthoudend’ werd, met 58% van de stemmen, het meest genoemd. De gemeenteraad stelt in een profielschets definitief vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Aangezien er minimaal 50 ingevulde enquêtes zijn binnengekomen, wordt de eigenschap ‘vasthoudend’ sowieso onderdeel van dit profiel.

Eigenschappen van nieuwe burgemeester

Verder gaven inwoners aan dat zij waarde hechten aan een burgemeester die zich kan inleven in situaties, luistert en gevoelens en behoeften van anderen erkent (betrokken: 54%). Ook moet de burgemeester de belangen in en buiten de regio kennen en deze weten te benutten voor de gemeente Beuningen (omgevingsbewust: 48%). Hierna kwamen eigenschappen als onderhandelingsvaardigheid, communicatief en daadkrachtig. Alle resultaten van de enquete bekijkt u in het rapport (pdf, 183 kb).